Seçim meydanı bayram sonrası hareketlenecek

- Güncelleme:
Seçim meydanı bayram sonrası hareketlenecek

Politika Haberleri

Erdoğan, seçim mesaisinin büyük bölümünü deprem bölgesinde geçirecek. Bakanlar da seçime kadar deprem bölgesinde kalacak

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs’ta seçim yapılmasına yönelik kararını daha önce açıkladığı 10 Mart tarihinde ilan etmesi beklenirken, AK Parti yönetimi de deprem sonrası seçim kampanyasını şekillendirmeye başladı.

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için AK Parti yönetimi tarafından deprem bölgesine yönelik ayrı bir hazırlık yapılıyor. Bu kapsamda, depremin etkilediği 11 ilin ayrı bir seçim beyannamesi olacak. Deprem bölgesi için ayrı kampanya süreci işletilecek. Seçim beyannamesinde, deprem bölgesini ayağa kaldıracak somut projelere yer verilecek. Türkiye genelindeki seçim kampanyası da iki aşamada yürütülecek. Ramazan Bayramı’na kadar, ‘agresif’ bir kampanya yerine düşük profilli bir süreç işletilecek. Hareketlilik bayram sonrası başlayacak. 

ERDOĞAN DEPREM BÖLGESİNDE OLACAK

Erdoğan da özellikle bayrama kadar seçim mesaisinin büyük bölümünü deprem bölgesinde geçirecek. Cumhurbaşkanı, ağırlıklı olarak iftar programlarının yanı sıra deprem bölgesinde çadır ve konteyner kent ziyaretleri gerçekleştirecek. Kabine üyeleri de deprem bölgesi için seferber edilecek ve bakanlar seçime kadar depremin etkilediği illerde görev yapacak. AK Parti, seçimlerde ‘Türkiye için hemen şimdi’ sloganını kullanacak. AK Parti kurmayları, bayram sonrası ise daha hareketli bir kampanya süreci işletileceğini belirterek “Deprem öncesinde hazırladığımız ‘Türkiye Yüzyılı’ başlıklı kampanyadan vazgeçmiyoruz. Ama deprem odaklı bir kampanyaya dönülecek. Depremin izlerinin silinmesine yönelik içerikler de eklenerek kampanya yürütülecek” değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan, AK Parti deprem sonrası seçmenin nabzını tutmak için kamuoyu yoklaması başlattı. AK Parti kaynakları “Kaotik ortamlarda insanlar güvenli liderlerden medet umarlar. Bu süreçte bizim dışımızda yapılan kamuoyu yoklamalarında AK Parti’nin oylarında bir gerileme görünmediği ve seçmenin konsolide olduğunu görüyoruz. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin en önemli yansıması bu deprem süreci olacak. Çok hızlı karar alma mekanizması işliyor. Bunun yansımalarını vatandaş da görecek” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...