Adalet Bakanı Tunç'tan yeni anayasa açıklaması: Yenilikleri tek tek sıraladı

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Adalet Bakanı Tunç'tan yeni anayasa açıklaması: Yenilikleri tek tek sıraladı

Politika Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Sondakika! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti Çankırı İl Başkanlığını ziyaretinde konuştu. Bakan Tunç henüz kağıt üzerinde olan ama yeni dönemde gerçekleştirmeyi planladıkları "yeni anayasa"daki değişiklikleri tek tek saydı...

İşte Çorum'da açıklamalarda bulunan Bakan Tunç'un açıklamalarından önemli başlıklar...

"DARBE ANAYASASINDA REFORMLAR YAPTIK"

Asıl hedefimiz yeni anayasa. Darbe anayasasıyla yönetiliyoruz. Milletimizi demokratik sivil anaysaya kavuşmalı. Vesayetçi anlayışı kaldıracak reformu yaptık. Türkiye Yüzyılının başında bu darbeci anayasa milletimize yakışmıyor. Bunun mücadelesini yeni dönemde vereceğiz. Yeni reformlar yaptık.

ANAYASADA YAPILAN YENİLİKLER

Askeri yargıyı kaldırdık, sıkı yönetimi kaldırdık, darbeciler yargılanamaz maddesini kaldırdık. Hak arama yollarını bulmak mümkün değildi onları koyduk. Çocuk, kadın hakları anayasamızda yoktu bunları koyduk. Tüm bu demokratik reformlarla vesayetçi anlayışın tamamının kaldırılmasını sağlayamadık.

Darbe anayasasını aslında milletimiz değiştirilmek üzere emanet etti. Bugüne kadar başarılmadı. Bütün temennimiz yeni anayasamızın Türkiye'nin onayına sunulması. Seçim beyyannememizde sunduğumuz tüm vaatler için çalışmaya devam ediyoruz...

Uyuşturucuyla ilgili suçlarla ilgili cezaları da artırdık.

Soru: Fatih Altaylı'nın "Türkiye'de gizli bir işgal var" iddiası

"BU BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL"

Türkiye'yi kimse işgal edemez. Sosyal medyanın oluşturduğu bir dezenfermasyon söz konusu. Her şey kuralına göre yapılıyor.

Türkiye'de maalesef sosyal medyanın yol açtığı bir deformasyon söz konusu. Sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlarla yabancı düşmanlığına varan politikalar izleniyor. Göç idaresi başkanlığımız var. Geri dönderme merkezlerimiz var. Her şey kurallarla gerçekleştiriliyor. "Kamyonlarla giriyor" falan deniyor. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Milletimiz buna müsade etmez. Bu söz Türkiye'nin kabul edebileceği bir söz değil. Göç idaresi başkanlığı bizim dönemimizde kuruldu. Kural kaide içinde gerçekleşiriliyor. Sınır güvenliğimizde de gerekli tedbirler alınıyor.

 

(Gazeteci Murat Yetkin, Youtube üzerinden yaptığı programda, Üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'in katili Özgür Arduç'un iyi halden dolayı açık cezaevine alındığı iddiası üzerine...)

En ünlü gazeteci dediğiniz biri çıkıp "bir katil kapalıdan açık cezaevine geçti" diyor. O katil ağırlaştırılmış bir müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bu mümkün değil. Bunu kanalından söylüyor. Bu yalan haberle mücadele edebilmek için bir düzenleme yaptık. Halkın doğru haber almasını engellemeye yönelik durumlar yapılıyor, bu basın özgürlüğü değil. Orada hedefiniz yalanla yargıya güveni zedelemektir. Biz basın özgürlüğünü genişleten bir yasayla düzenledik. Gerçeği ters düz eden yanlış bir haberle halkı galeyana getirmeye çalışırsanız orada bir suç vardır. Gerekli soruşturmalar yapılıyor. 

Bundan sonraki süreçte artık yeni bir sisteme geçiyoruz. Hakim ve savcı adaylığı olmayacak artık Hakim ve savcı yardımcılığı olacak. Artık sınava girecekler...

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
kara yavuz 8 Eylül 2023 18:07

biran evvel darbe anayasından kurtulmalıyız

Sonraki Haber Yükleniyor...