Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Yalçın Akdoğan'dan Önder'e MHP cevabı
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Politika

Yalçın Akdoğan'dan Önder'e MHP cevabı

Son Güncelleme: 05 Haziran, 2015 - 12:26
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yalçın Akdoğan'dan Önder'e MHP cevabı
Fotoğraf Başlığı Yalçin Akdogan'dan Önder'e MHP cevabi

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Sırrı Süreyya Önder'in, Çözüm Süreci ile ilgili açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kaydet
a- | +A
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Sırrı Süreyya Önder'in, Çözüm Süreci ile ilgili açıklamalarına ilişkin "(MHP ile de yaparız falan) çok anlamlı sözler değil bunlar. MHP'ye sormak lazım. Yani HDP ile PKK'nın... Birtakım meselelerin üzerinden oturup konuşurlar mı? Veya böyle birlikte çalışabilirler mi? Bu yüzden karşılığı olmayan bir cümledir" dedi.

Akdoğan, A Haber televizyonunda katıldığı programda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu ve soruları yanıtladı.

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in dün yaptığı "Halk süreci sahiplendi, MHP ile bile yürütürüz, yeter ki ciddiyet olsun, biz Dolmabahçe'de bu işi demokratik siyasete bağlamışız kanalların açılması, buna Türk milliyetçisi itiraz eder mi sizce" açıklaması hatırlatılan Akdoğan, "(Yürütürüz) derken iktidara mı gelecek HDP? İktidara gelmeye mi planlıyor, hedefliyor da 'Yürütürüm' diyor" ifadesini kullandı.

Akdoğan, 8 Haziran'da AK Parti'nin güçlü bir şekilde iktidarını muhafaza edeceğini belirterek, kendi başına iktidar olamaması durumunda ise ülkede kimsenin hükumeti ya da koalisyonu kuramayacağını söyledi.

Çözüm Süreci'nin ancak AK Parti ile devam edebileceğini vurgulayan Akdoğan, "Burada şunu söyleyebilirler: Biz olmadan Çözüm Süreci olur mu? Bal gibi de olur. Yani HDP barajı geçse de geçmese de Çözüm Süreci devam edecek. Herkesin bunu anlaması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Akdoğan, "HDP yok iken süreci başlattıklarını" anlatarak, sürecin ana lokomotifinin AK Parti olduğunu kaydetti.

"(MHP ile de yaparız falan) çok anlamlı sözler değil bunlar" diyen Akdoğan, "MHP'ye sormak lazım. Yani HDP ile PKK'nın... Birtakım meselelerin üzerinden oturup konuşurlar mı? Veya böyle birlikte çalışabilirler mi? Bu yüzden karşılığı olmayan bir cümledir. Bu süreç AK Parti varsa bir noktaya gidecek" diye konuştu.

Yalçın Akdoğan, 8 Haziran'da öncelikli konularından birisinin Çözüm Süreci olduğuna dikkati çekerek, yaz aylarında çok önemli mesafe alınacağına inandığını ifade etti.

Bu konunun akşamdan sabaha sonuca ulaşacak bir konu olmadığını bildiren Akdoğan, şöyle devam etti:

"Hızlı bir şekilde de bir yere varılabilir. Bu süreçte bunlar güveni sarstılar. Çünkü HDP, öyle bir senaryonun parçası oldu ki o senaryonun içerisinde Çözüm Süreci yok. Çözüm Süreci'nin düşmanı paralel çeteyle işbirliği yapıyor. Darbeci, vesayetçi odaklar kendi varlığına düşman olan odaklarla işbirliği yapıyor. Kendisini kullandırtan bir HDP var. Bu bir kaos planı. Buradan nasıl hayırlı bir şey çıkabilir? Bunlar şu anda yanlış bir yola girdiler, Çözüm Süreci'nin düşmanlarıyla iş tutmuş durumdalar. Siz, Çözüm Süreci'ni başlatan, sahibi olan partiye savaş açarsanız, onun baş aktörü Tayyip Erdoğan'a savaş açarsanız ondan sonra da 'Biz, süreci MHP ile yaparız' derseniz kargalar bile güler."

- "Darbeci odaklarla işbirliği var. HDP makas değiştirdi"

Akdoğan, seçimden sonra Çözüm Süreci'ne dair atılacak ilk adımın ne olacağı sorusuna şu karşılığı verdi:

"Hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem Sayın Başbakanımızın önemli vaatleri arasındadır. Çözüm Süreci Kurulu toplanacaktır, durum nedir, bunun değerlendirmesi yapılacaktır. Çözüm Süreci askıya filan alınmadı, dondurulmadı, Çözüm Süreci devam ediyor. Onun ötesinde temaslar diyaloglar devam eder. Bundan sonraki süreci biz kimle devam ettireceğiz, ciddi bir güven güven sarsılması var. Partiler arasında rekabet, belki polemikler olur... Bu ayrı bir şeydir. Ama şu anki tablo bu değil. Darbeci odaklarla işbirliği var. HDP makas değiştirdi."

Kobani olaylarından sonra HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın makas değiştirdiğini belirten Yalçın Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kandil'in ayak diremesi var. Şu anda girdiği yol Türkiye'nin hayrına değil, HDP'nin hayrına değil, Çözüm Süreci'nin hayrına değil bu çok açık ve nettir. Burada HDP, PKK ve terör örgütü ile darbeci, vesayetçi odaklar altında sıkışmış bir görüntü veriyor. Niye parlatılıyor, bu dostluk birden bire nasıl ortaya çıktı? Birden bire Selahattin Demirtaş'ı 'beyaz Türk' ilan ettiler, bir PR objesine dönüştü, saz çalmaya kadar. İnsan yanında sazıyla mı dolaşır? Bu aile şirketi midir? Senin abin bir dönem genel başkanlık yapıyor sonra sen yapıyorsun, bir taraftan da Tayyip Erdoğan'a çıkıp 'Bu padişahlık mı?' diyorsun. Peki bu abiden kardeşe mi geçiyor, usül bu mudur, aile şirketi midir bu? Bir dönem genel başkanlık yapmış bir insan sonra nasıl dağa çıkar, eline nasıl silah alır, bu nasıl demokrasiye inanmaktır?"

- "Demirtaş'ın ne dediğinin bir önemi yok"

Paralel Devlet Yapılanması'nın, Çözüm Süreci'ne düşmanlığının rekabetten kaynaklandığını belirten Akdoğan, "Kendine biat etmeyen kim varsa yok edilmeli, tasfiye edilmeli' anlayışına sahipler. Aynı şey PKK'da da var. HDP bir mahallede oy alıyor, arkasından PKK, KCK giriyor zaten kampanyayı KCK yapıyor, oraya artık 'kurtarılmış bölge' gibi muamele yapıyor. KCK, alternatif otorite kurmaya çalışıyor, paralel çete de devlet içinde alternatif yapı kurmaya çalışıyor. Bunlara eyvallah etmeyeceğiz" diye konuştu.

Akdoğan, devletin seçim güvenliği konusunda ne yapması gerekiyorsa yapacağını, her bir vatandaşına sahip çıkacağını, "Barajı geçmezse kıyamet kopar" tehditlerine de asla pabuç bırakmayacağını vurguladı.

Selahattin Demirtaş'ın "7 Haziran gecesi kutlamamız yok, sokağa çıkmayın" açıklaması üzerine değerlendirmesi sorulan Akdoğan, "Demirtaş'ın ne dediğinin bir önemi yok. Kandil'in nasıl çağrı yapacağı önemli. Cizre olaylarında bunlar açıklama yaptılar, hiç kimse bunları dinlemedi. Kandil'i bile neredeyse dinlemeyecek bir yapı orada oluşmuş. Bir de kutlayacak bir şeyleri olur mu o gece onu görmek lazım" ifadesini kullandı.

- "HDP mesaj taşıyan bir postacı"

Akdoğan, HDP barajı geçse de geçmese de sürecin devam edeceğinin altını çizerek, "Süreci başarıya ulaştıracağız. Burada HDP, olmazsa olmaz aktör değil HDP mesaj taşıyan bir postacı. Onlarla zaten bizim güvenimiz sarsıldı mesele barajı geçip, geçmemeleri değil. Bunlar Öcalan adına yalan konuşuyorlar, Çözüm Süreci'nin düşmanlarıyla işbirliği yaptılar. Bunların 'çözüm' diye dertleri yok. Burada kiminle hangi aktörle bu süreç yürüyecek, bunu seçimden sonra biz değerlendireceğiz" dedi.

HDP'nin Batman mitinginde "Barajı aşamazsak benim meskenim dağlardır, dağlar" yazılı pankart açılmasıyla ilgili görüşü sorulan Yalçın Akdoğan, "Yani barajı aşarlarsa dağdan inecekler miymiş? Böyle bir şey olur mu? Olmaz. Bir tarafta silahlı bir güç var, bir tarafta siyasi güç var. İkisi aynı anda yükselirse büyük tehlikedir. Biri yukarı gider, biri aşağı gider. Ama sen 'İkisini birden elimin altından tutacağım, bir elimde silah olacak, bir elimde siyaset olacak' dersen bu tehlikeli bir durumdur. Başın sıkıştığında Mecliste, o zaman dağdaki adam konuşmaya başlar, tehdit etmeye başlar" ifadesini kullandı.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 05 Haziran, 2015 - 12:26
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 4
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 5
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gençlerde alarm veriyor! Riski artıran 4 büyük faktör
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gen...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Panter Emel lakabı ile tanınıyordu! Yeşilçam oyuncusu Emel Yıldız hayatını kaybetti
Panter Emel hayatını kaybetti!
Kaydet
Ebrar Karakurt neden yok, oynamıyor, sakat mı? Milletler Ligi (VNL) Ankara etabı kadrosunda yer almadı
Ebrar Karakurt neden yok, oynamıyor, sakat mı?
Kaydet
Parke taşı döşerken tarih çıktı! Bölge koruma altına alındı
Parke taşı döşerken tarih çıktı! Bölge koruma altına alındı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası