Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

YRP Cumhur İttifakı'na neden katılmadı? Fatih Erbakan gerçeği açıkladı

YRP Cumhur İttifakı'na neden katılmadı? Fatih Erbakan gerçeği açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisindeki yoğun talebe rağmen Cumhur İttifakı'na neden katılmadıklarının sebebini açıkladı.

Kaydet
a- | +A

Cumhur İttifakı ile gerçkeleştirilen görüşmeler sonrası, seçimde yoluna yalnız devam etme kararı alan Yeniden Refah Partisi'nin, bu kararı neden verdiği ortaya çıktı. Canlı yayında açıklamalar yapan Genel Başkan Fatih Erbakan, "Pazartesi günü ortak metinde uzlaşamadık." dedi.

"TEMEL SORUN 6284 DEĞİLDİ"

Fatih Erbakan katıldığı Habertürk programında, "AK Parti bizim mutabakat protokolü imzalanması talebimize sıcak bakmadı. 6284'ün kaldırılmasını değil aile bütünlüğünü bozucu hükümlerinin ayıklanmasını istemiştik. Temel sorun 6284 değildi." dedi.

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, "Partimizin prensipleri ve olmazsa olmazları var. 30 talep görüşme öncesi konuşuldu. Taleplere başta olumlu yaklaşıldı. Pazartesi günü ortak metinde uzlaşamadık" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
Cumhur İttifakı
HABER

Cumhur İttifakı'na katılmayan Fatih Erbakan'dan itiraf gibi açıklama: Tepki görüyoruz

Son dakika! Fatih Erbakan açıkladı: Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı’na katılmadı
HABER

Son dakika! Fatih Erbakan açıkladı: Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı’na katılmadı

"BUNLAİN IMZALANMASI UYGUN DEĞİL DENDİ"

Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her seferinde prensiplerimizde, Milli Görüş'ün sosyal politikalarda, dış politikalarda kırmızı çizgileri var, insanlar bunun için geldiler, bunlar olmadan ittifakta yer almamız mümkün değildir; hatta biz ittifak içinde o cumhurbaşkanı adayı iktidar olduğunda ne yapacağını belirlemek lazım, mutabık kalmak lazım, kaldı ki Millet İttifakı aylarca oturdu, mutabakat metni olarak ortaya koydular.

Müzakere yapan heyetler tarafından konuşuldu. Binali Bey gelmeden önce heyetler bir araya gelmişti. Belli bir olgunluğa geldikten sonra Binali Bey, kamuoyunda resmi bir davette bulunmak üzere geldiler. Müzakere heyetleri bunu konuşmuştu. Biz kendi amblemimizle ittifak içinde yer almamış, bu maddeler de ittifak protokolü olarak bunlara MHP'nin, AK Parti'nin müdahale edecekleri olabilir dedik kendilerine. 1 ay müzakereleri sürdürdük. İlk başta herhangi sıkıntı olmadığı ifade edilmişti. Pazartesi en son yapılan telefon görüşmesinde bunların imzalamanın uygun olmayacağı belirtildi. Prensiplerde uzlaşma, mutabakat var diyebilecektik. Bunların imzalanması uygun değil dendi."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.