Ağız kokusuna tarçın gargarası

- Güncelleme:
Ağız kokusuna tarçın gargarası

Ramazan Haberleri

Ramazanda uzun süreli açlık sonucunda oluşan ağız kokusunu yenmek için doğal çözümlere başvurabilirsiniz. Limonlu ılık su, ağız içini ve boğazı temizlemek için yararlı.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Ramazanda tüketimi artan tatlılarla birlikte bir miktar tarçın yenilebilir. Tarçın, ağızda kalan gıdalarla üremeye başlayan bakteri gelişimini engelleyen bakteriostatik özelliği ile ağız kokusunu önlemede yardımcıdır. Bir litre su ile bir yemek kaşığı tarçın kaynatılarak hazırlanan gargara da yapılabilir. Nane çayının yanı sıra, anason da ramazanda ağız kokusuna karşı faydalı. Anason, ağızdaki bakterilerin üremesini önler. Çay olarak içilebilirken çekirdeği de çiğnenebilir. Ramazanda ağız kokusundan kurtulmanın bir diğer yolu ise antibakteriyel özelliğe sahip kekik ve biberiyeden geçer. Kurutulmuş çiçekleri su ile kaynatılarak elde gargara hazırlanabilir. Zencefil de ağız kokusunu önlemede önemlidir ve çayı içilebilir.

r-862548,853674#

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...