24 milyon çocuk duymuyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
24 milyon çocuk duymuyor

Sağlık Haberleri  / Anadolu Ajansı

Dünya Sağlık Örgütünün 2023 yılında yayınladığı işitme sağlığı özel raporu verilerine göre, 24 milyonu çocuk olmak üzere dünyada toplam 430 milyon kişi işitme kaybı yaşıyor.

2050’ye kadar 2,5 milyar insanın yani her dört kişiden birinin işitme kaybı riski yaşayacağı, tedbir alınmadığı takdirde 700 milyondan fazla insanın ise işitme kaybı sebebiyle tedaviye ihtiyaç duyacağının tahmin edildiğini söyleyen Cochlear Türkiye Genel Müdiresi Gül Erden “Kişilerin zihinsel sağlığını ve ilişki sürdürme yeteneklerini doğrudan etkileyen işitme kaybı, aynı zamanda dünya çapında büyük bir ekonomik yük oluşturuyor. Tedavi edilemeyen işitme kaybının, küresel maliyet yükünün bir trilyon dolara yaklaştığı tahmin ediliyor” dedi. İmplante edilebilir işitme cihazları ile ileri ve çok ileri derecede işitme kaybı olan kişilerde hem işitme performansını hem de hayat kalitesini artıran başarılı sonuçlar elde edilebildiğini aktaran Erden, bu ameliyat maliyetlerinin devlet tarafından yüzde 100 oranında ödendiğini belirterek “Toplumda işitme kaybının sosyal hayatı ve zihinsel gelişimi olumsuz etkilediği ile ilgili bilinç yerleşmediği için bu konuda ameliyat sayısı az. Oysa çocuklara erken dönemde müdahale etmek onların bütün hayatını değiştirir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...