Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kral menüsü hasta ediyor

Kral menüsü  hasta ediyor

SAĞLIK Haberleri

Avrasya Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık, Orta Çağ’da aşırı beslenme ile ilişkisi fark edilince “kralların hastalığı” olarak ifade edilen gutu yanlış beslenmenin tetiklediğini söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Orta Çağ’da aşırı beslenme ile ilişkisi fark edilince “kralların hastalığı” olarak ifade edilen gutu yanlış beslenmenin tetiklediğini söyleyen Avrasya Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık “Yeme içme alışkanlıklarına bağlı olarak ortaya çıktığı düşünülen gut hastalığı, daha çok kişinin metabolizmasındaki problemlerden meydana gelir. Besinler yoluyla vücuda giren zararlı bileşenlerin vücuttan atılması için ürik aside dönüştürülmesi gerekir. Bu zararlı bileşenler, vücuttan atılmadığında ise mide, kan, eklem ve bağırsaklarda birikmeye başlar. Özellikle de eklemlerde birikerek iltihaba yol açar” dedi. Dr. Işık, aşırı yağlı ve protein içeren yiyeceklerin ve düzensiz beslenmenin gut hastalığını tetiklediğini de sözlerine ekledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...