Tatilden önce doktora gidin

Tatilden önce doktora  gidin

SAĞLIK Haberleri

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Muhammed Keskin, kalp hastalarına özellikle yaz tatili öncesi kontrole gitmesi uyarısında bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Başta kalp hastaları olmak üzere bütün kronik hastalıkları olan kişilerin yaz tatili öncesinde sağlık kontrolünden geçmesi gerektiğini vurgulayan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Muhammed Keskin, kalp hastalarına şu tavsiyelerde bulundu:

SICAKTA DIŞARI ÇIKMAYIN
Sıcak havalarda stres ve vücuttaki anksiyete düzeyi yükselir. Stresin yan etkileri de kronik hastalıklarda olumsuz sonuçlara sebep olabilir. Özellikle kronik kalp ve akciğer hastalarının 30 derecenin üzerindeki nemli hava şartlarında evde ve serin bir ortamda kalmalarını istiyoruz.

İLAÇLARINIZI AYARLAYIN
Yaz aylarında tatile gidecek olan kronik hastalar tatil öncesi hekim muayenesinden geçmeli, hastanın ilaç tedavisi gözden geçirilmeli, acil durumlarda nasıl hareket edileceği konuşulmalı ve mümkünse hastalar birkaç kutu ilacı yanlarında götürmelidir. Kırsal kesimde tatil yapacaklar her zaman kendi alanıyla ilgili doktorları bulamadığı için reçete yazdırma ve ilaç kullanımını danışma problemi yaşayabiliyorlar. Böyle durumlar yaşanmaması için tatil öncesi mutlaka hekiminizle görüşün.

AÇIK BÜFEYE UZAK OLUN
Tatil köylerinde oldukça popüler olan kızarmış yiyecekleri yememeye özen gösterin. Bunun yerine ızgara veya haşlanmış yiyecekleri tercih edin. Günlük yağlarınızı badem, ceviz ve fındık gibi tabii kaynaklardan alın. Yemek ve salatalarınızda ise zeytinyağı tüketmeye çalışın.



 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...