Soğuk havada kas ve eklem ağrıları artıyor

Düzenleyen:
Soğuk havada kas ve eklem ağrıları artıyor

SAĞLIK Haberleri

Ninelerimizden duyduğumuz “bacaklarım ağrıyor, yağmur yağacak” tespitinin hurafe olmadığı, hava basıncının değişmesi ile birlikte romatizması olan hastalarda eklem ağrılarının artabileceği ortaya çıktı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Romatizması olan hastalarda soğuk ve yağışlı havalarda hava basıncını değişmesine bağlı olarak eklemlerdeki ağrıların artabileceğini söyleyen Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. İlknur Can “Eklem romatizması ve kas iskelet sistemi rahatsızlıkları olanlar, kış aylarında ve yağışlı havalarda ağrılarının arttığından şikâyet ederler. Bunun sebebi, soğuk havalarda kasların ve kan damarlarının kasılmasına bağlı olarak romatizmal bölgeye giden kan akımının azalmasıdır. Buna bağlı olarak dolaşım bozulabilir ve ağrı meydana gelir" dedi.

SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENMEK OLUMLU ETKİ GÖSTERİYOR

Kışın eklem ve kas ağrılarındaki artışın diğer bir sebebinin ise hasar görmüş eklemlerdeki basınç algılayıcı reseptörlerin aşırı duyarlı hâle gelmesi olduğunu aktaran Dr. Can "Kış aylarında güneş ışığında vakit geçirmenin yanı sıra, yapılacak orta tempolu bir yürüyüş ağrıları azaltır. Bunun yanı sıra bol su tüketmek, sağlıklı ve dengeli beslenmek kas ve eklem ağrıları üzerinde olumlu etki gösterir" diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...