Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dikkat: 'Evde güzellik' hastanelik ediyor

Düzenleyen:
Dikkat: 'Evde güzellik' hastanelik ediyor

SAĞLIK Haberleri

Türk Dermatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Pelin Kartal, son dönemde evde amatörce yapılan kozmetik uygulamaların sağlığı tehdit ettiğini söyledi.

Ziyneti KOCABIYIK

İnternetten giyim alışverişi yapar gibi dolgu, kimyasal peeling, cilt beyazlatan ürünler satın alındığını ve evlerde uygulandığını söyleyen Prof. Dr. Kartal “Amatörce yapılan uygulamalar sağlık problemlerine sebep oluyor. Kimyasal peeling yaparak yüzünde yanıklar oluşan ve kliniklere, hastanelere başvuran çok hastamız var. İnternette çok ucuza satılan ancak içinde zararlı pek çok madde barındıran cilt beyazlatma ürünleri de son derece tehlikeli boyuta ulaşmış durumda. Başta cilt tonunu açan bu ürünler bir süre sonra cildin daha da kararmasına yol açıyor. İçlerinde barındırdıkları steroitler, cıva, hidrokinon maddeleri, vitiligoya, kansere ve böbrek, zehirlenmeye sebep olabiliyor” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...