Adeta kolajen deposu! Uzmanlar her derde deva şifa çorbası tarifini paylaştı… Kırıklar ve çatlakları anında iyileştiriyor
Hastalıklara karşı doğal yöntemler her zaman ilk sırada tercih ediliyor. Özellikle kemik kırıkları ve çatlakları için adeta bir kolajen deposu olan çorba, doğal bir şifa kaynağı. İşte her derde deva çorbanın tarifi…
Geçmişten günümüzde birçok hastalık için doğal yöntemler sık tercih ediliyor. Birçok kişi için özellikle hastalıkların tedavisinde çorbalar sık tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Uzmanlar ise tıbbi tedaviye ek olarak bazı doğal yöntemlerin tedaviye yardımcı olabileceğini ifade ediyor.
Farklı nedenlere bağlı olarak kemiklerde kırık ve çatlamalar meydana gelebilir. Kolajen açısından son derece zengin ilik suyu çorbası ise bu tür rahatsızlıklara karşı en iyi sonucu verdiği ifade ediliyor. Kemiklerin kaynaşmasında oldukça faydalı.
KOLAJEN AÇISINDAN SON DERECE ZENGİN!
Kemik sağlığının korunması ve kırık, çatlak gibi rahatsızlıkların tedavisinde son derece faydalı olan ilik suyu çorbası, kolajen açısından zengin olmasıyla uzmanlar tarafından yaygın olarak tavsiye ediliyor. Kemik sağlığına iyi gelen ilik suyu çorbası her gün tüketilebiliyor. Yapılışı ise oldukça basit.
İlik suyu çorbası kemiklerin hızlı iyileşmesi ve kolayca kaynaşmasında son derece etkili bir ürün olarak değerlendiriliyor. Normal zamanda ise kemik sağlığının korunması ve bağışıklığın güçlendirilmesi için kemik suyu çorbasının tüketilmesi gerektiği öneriliyor.
İlik suyu çorbasının insan sağlığı açısından birçok faydası olduğu ifade ediliyor. Özellikle kemik, kıkırdak, lif ve eklemler açısından önemli olan kolajen açısından zengin olması birçok soruna iyi geliyor.
ŞİFA DEPOSU İLİK SUYU ÇORBASI TARİFİ
Vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineral desteğini sağlayarak kemiklerin daha hızlı iyileşmesini sağlayan kemik suyu çorbası tam bir şifa deposu olarak görülüyor.
Yapılışı ise oldukça basit. İlik suyu çorbası tarifi ise şöyle:
• İlikli kemik yaklaşık 1 saat kadar bol suda bekletilir.
• Suda bekletilen ilikli kemiklerin üzerine 4 parmak geçecek şekilde su ve 1 yemek kaşığı sirke eklenir.
• Tencere ocağa alınarak ilikli kemik suları kaynayana kadar kısık ateşte tutulur.
• Yaklaşık 8 saat kadar kaynadıktan sonra tüketilebilir.
