Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Anne karnında aldıkları ışınla hayata tutundular

Anne karnında aldıkları ışınla hayata tutundular

Çocuk sahibi olmak için 20 yıldır çabalayan Yıldız Güzelsoy'un, tüp bebek tedavisiyle hamile kalmasının ardından anne karnında hayatları tehlikeye giren üçüz bebeklerinden ikisi ışın tedavisiyle kurtarıldı.

Kaydet
a- | +A

Sakarya'da yaşayan 47 yaşındaki Yıldız Güzelsoy, evlendiğinden bu yana geçen 20 yıllık sürede çocuk sahibi olamadı. Martta tüp bebek tedavisiyle üçüz bebeklere hamile kalan Güzelsoy’un mutluluğu, bebeklerinden birinin gelişim problemi olduğunu ve yaşama şansı bulunmadığını öğrenmesiyle yarım kaldı.

Bu bebeğin anne karnında ölmesi durumunda diğer bebeklerin hayatı da riske girecekti. Bunun önlenmesi için yaşama şansı olmayan bebek ile diğerleri arasındaki kan alışverişinin kesilmesi gerekiyordu.

"İKİ SAĞLIKLI ERKEK BEBEK DÜNYAYA GELDİ"

Hamileliğinin altıncı ayında Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran Güzelsoy’un karnındaki bebeklerden riski olanı ile diğerleri arasındaki kan alışverişi, mikrodalga ışınları kullanılarak kesildi.

Operasyonu gerçekleştiren ekipte yer alan hekimlerden Doç. Dr. Can Tekin İskender, işlem sonucunda bebeklerden ikisinin hayata tutunmayı başardığını belirterek “24. haftada yaptığımız bu işlemden sonra gebelik 32. haftaya kadar devam etti. Sekiz haftalık bir takipten sonra doğum gerçekleşti. İki sağlıklı erkek bebek dünyaya geldi. Bebekler kuvöze alındı” dedi.

Anne karnında aldıkları ışınla hayata tutundular
Başlık ResmiAnne karnında aldıkları ışınla hayata tutundular

BAKMADAN GEÇME
Tüp bebek tedavisinde skandal: Bilmeden birbirlerinin çocuğunu dünyaya getirdiler
HABER

Tüp bebek tedavisinde skandal: Bilmeden birbirlerinin çocuğunu dünyaya getirdiler

BAKMADAN GEÇME
Tüp bebek tedavisinde COVID-19 aşısı
HABER

Tüp bebek tedavisinde COVID-19 aşısı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Sağlık
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.