Anne karnında aldıkları ışınla hayata tutundular

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Anne karnında aldıkları ışınla hayata tutundular

SAĞLIK Haberleri  / AA

Çocuk sahibi olmak için 20 yıldır çabalayan Yıldız Güzelsoy'un, tüp bebek tedavisiyle hamile kalmasının ardından anne karnında hayatları tehlikeye giren üçüz bebeklerinden ikisi ışın tedavisiyle kurtarıldı.

Sakarya'da yaşayan 47 yaşındaki Yıldız Güzelsoy, evlendiğinden bu yana geçen 20 yıllık sürede çocuk sahibi olamadı. Martta tüp bebek tedavisiyle üçüz bebeklere hamile kalan Güzelsoy’un mutluluğu, bebeklerinden birinin gelişim problemi olduğunu ve yaşama şansı bulunmadığını öğrenmesiyle yarım kaldı.

Bu bebeğin anne karnında ölmesi durumunda diğer bebeklerin hayatı da riske girecekti. Bunun önlenmesi için yaşama şansı olmayan bebek ile diğerleri arasındaki kan alışverişinin kesilmesi gerekiyordu.

"İKİ SAĞLIKLI ERKEK BEBEK DÜNYAYA GELDİ"

Hamileliğinin altıncı ayında Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran Güzelsoy’un karnındaki bebeklerden riski olanı ile diğerleri arasındaki kan alışverişi, mikrodalga ışınları kullanılarak kesildi.

Operasyonu gerçekleştiren ekipte yer alan hekimlerden Doç. Dr. Can Tekin İskender, işlem sonucunda bebeklerden ikisinin hayata tutunmayı başardığını belirterek “24. haftada yaptığımız bu işlemden sonra gebelik 32. haftaya kadar devam etti. Sekiz haftalık bir takipten sonra doğum gerçekleşti. İki sağlıklı erkek bebek dünyaya geldi. Bebekler kuvöze alındı” dedi.

Anne karnında aldıkları ışınla hayata tutundular

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...