Bakan Koca duyurdu: Deprem bölgesindeki sağlık çalışanları için yeni düzenleme

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Koca duyurdu: Deprem bölgesindeki sağlık çalışanları için yeni düzenleme

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş'ta yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik yeni gelişmeyi duyurdu. Koca, deprem bölgesindeki sağlık çalışanları için yeni düzenlemeyi de duyuran Koca, “Görev yeri deprem bölgesi olan ve tayin isteyen sağlık personeli için düzenleme yaptık” dedi.

Bakan Koca, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta incelemelerde bulundu. Koca, incelemelerin ardından Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü’nde yaptığı basın açıklamasında, “Görev yeri deprem bölgesi olan ve tayin isteyen sağlık personeli için düzenleme yaptık. Bu arkadaşlarımızın görevlendirme ve tayin talebi başvuruları Personel Bilgi Sistemi üzerinden alınacaktır. ” diyerek yeni düzenlemeyi duyurdu.

GÖNÜLLÜLÜK BAŞVURULARI

"Bölgede görevli sağlık çalışanları için yeni bir düzenleme yapıyoruz. Bu düzenlemede, öncelikli olarak, gönüllülüğü kolaylaştırıyor, bir sisteme kavuşturuyoruz." diyen Koca, "Afet Bölgesinde gönüllü olarak çalışmak isteyen hekimlerin, hemşirelerin, tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımızın bu taleplerini iletebilmesi için Ekip Portal Uygulaması üzerinden başvuru formu oluşturulmuştur. Gönüllülük başvuruları ilgili il sağlık müdürlüğünce görüntülenebilecek, Bakanlığımızca ihtiyaç doğrultusunda görevlendirme yapılacak. Başvuracak tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

TAYİN TALEPLERİ SİSTEM ÜZERİNDEN ALINACAK

Görev yeri deprem bölgesi olan ve tayin isteyen personel için de düzenleme yaptıklarını söyleyen Fahrettin Koca, “Bir diğer düzenlemeyi, görev yeri halen deprem bölgesi olup, başka bir ile atanmak isteyen sağlık çalışanlarının başvuruları için yaptık. Bu arkadaşlarımızın görevlendirme ve tayin talebi başvuruları Personel Bilgi Sistemi üzerinden alınacaktır. 1966’da yaşanan Varto Depremi üzerine kaleme aldığı yazıda üstat Sezai Karakoç, ebedi âleme uğurlanan insanların dilinden şöyle demişti: “Biz, dağılan kitabın uçuşan yapraklarıysak, siz de ortada kalan yapraklarısınız. Yaprakların toplanıp kitabın yine kitap yapılacağı gün gelecektir.” Her birinize saygılarımı sunuyorum. Sağ olun. Başımız eğilmeyecek, devlet ve millet gücüyle şehirler ayağa kalkacak” ifadelerini kullandı.

(İHA)

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...