Baş ağrınızın nedeni boyundaki iltihaplanmadan kaynaklanabilir

Düzenleyen: / Kaynak: New York Post
- Güncelleme:
Baş ağrınızın nedeni boyundaki iltihaplanmadan kaynaklanabilir

Sağlık Haberleri  / New York Post

Gerilim tipi baş ağrısı ve migren en yaygın görülen baş ağrısı türleri… Uzmanlar, yaptıkları araştırmayla bu yaygın görülen baş ağrısı türlerinin boyundaki bir iltihaplanmadan kaynaklanabileceğini ortaya koydu.

Almanya'da bir araştırma ekibi, baş ağrısı sıklığı, boyun ağrısı ve yüz kaslarındaki tetik noktaları arasındaki bağlantıları analiz etmek için 50 hastanın manyetik rezonans görüntülemesini (MRI) inceledi. Çalışmayı yapan grup özellikle boyun ve omuzların arkasına uzanan kaslara odaklandı.

KASLARDA GERİLME VE STRES YOL AÇIYOR

Araştırmacılar, hem gerilim tipi baş ağrısı hem de migrenden muzdarip olanların boyun kaslarında daha fazla gerilme olduğunu tespit etti.

Çekilen MRI taramaları ise katılımcıların baş ve boyun ağrısı çektiği günlerde boyunlarında da daha fazla stres olduğunu gösterdi. Bu durum çalışmacılara kasların iltihaplandığını düşündürdü.

Kötü duruş, uykusuzluk ve stres gibi çeşitli nedenlerle gelişebilen boyundaki iltihaplanmanın ise uzmanları gerilim tipi baş ağrısı ve migrenle bağlantılı olabileceği sonucuna götürdü.

Çalışmanın başyazarı Dr. Nico Sollmann yaptığı açıklamada, “Çalışmamız migrende boyun ağrısı veya gerginlik gibi birincil baş ağrılarında boyun kaslarının tutulmasına dair ilk nesnel kanıtları sağlıyor” dedi ve bu ağrılarla mücadele için olası çözümleri paylaştı.

İLAÇLARDAN DAHA ETKİLİ

Dr. Sollmann, “Boyun kaslarını hedef alan tedaviler, boyun ağrısının yanı sıra baş ağrısının da aynı anda hafiflemesini sağlayabilir” şeklinde konuştu.

Sollmann, boyun kaslarındaki ağrı bölgesini doğrudan hedef alan masaj veya akupunktur gibi invazif olmayan tedavi seçeneklerinin ilaçlardan çok daha etkili ve güvenli olabileceğini belirtti.

Amerikan Migren Vakfı'na göre, ABD'de her üç yetişkinden ikisi gerilim tipi baş ağrısı yaşıyor. 37 milyondan fazla Amerikalı’da ise migren şikayeti var. 

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: New York Post
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...