Bel hastalıkları 15 yaşa kadar geriledi

- Güncelleme:
Bel hastalıkları 15 yaşa kadar geriledi

Sağlık Haberleri

TÜİK 2022 Türkiye Sağlık Araştırmaları Raporuna göre, bel bölgesi problemleri, 15 yaşa kadar gerilerken, 15 yaş ve üstü bireylerde de yüzde 24,6 oranıyla en fazla görülen hastalık oldu.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Raporda ayrıca, boyun problemlerinin gençlerde en sık görülen hastalıklar arasında yer aldığı belirtildi. Uzmanlar, günlük hayat içinde duruş bozuklukları ve omurgayı zorlayıcı hareketler nedeniyle artan bel şikâyetleri konusunda uyarıyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Fikret Şahintürk, erken yaşlara kadar gerileyen bel ve boyun hastalıklarında özellikle artan teknolojinin kullanımının büyük bir etkisi olduğunu söyledi.

Daha az hareket eden ve sabit pozisyonda çalışan bir nesil oluşmaya başladığını belirten Şahintürk, “Bu hareketsizlik ve duruş bozuklukları da beraberinde çok ciddi oranda omurga problemlerini getirdi. Akıllı telefon ve bilgisayar kullanımın artmasıyla birlikte ‘teknoloji boynu’ terimi gelişti ve bu kavram literatüre bile girdi. Uzun süre başın sabit bir şekilde öne eğik durması omurganın boyun kısmında ciddi bir yüklenmeye sebep oluyor. Bu yüklenme sonucunda ise boyun bölgesindeki eklemlerde ve özellikle disk yapılarında erken yaşta bozulmalar ve yıpranmalar ortaya çıkıyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...