Çinli bilim adamları Omicron’u etkisiz hale getiren antikor geliştirdi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Çinli bilim adamları Omicron’u etkisiz hale getiren antikor geliştirdi

SAĞLIK Haberleri  / Haber Merkezi

Çinli bilim adamları, Omicron’u ve gelecekteki koronavirüs varyantlarını etkisiz hale getirebilecek yeni bir antikor türü geliştirdiklerini duyurdu. Araştırmacılar, bu antikorun salgınla mücadelede önemli bir adım olduğunu aktardı.

Koronavirüsün Omicron varyantı, dünya genelinde vaka artış oranlarını yükseltmeyi sürdürürken Çinli bilim adamları yeni bir araştırmaya imza attı. Sevindiren çalışmanın sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

ŞAŞIRTAN KEŞİF

Şanghay’da bulunan Fudan Üniversitesi’nde araştırma ekibi başka bir araştırmayla ilgili çalışma yaparken şaşırtan bir keşfe imza attı. Araştırmanın baş bilim adamı Profesör Huang Jinghe, konuyla ilgili “Bu antikor, insanları pandemiye karşı verdikleri savaşta bir adım öne çıkaracak” ifadelerini kullandı. Yeni antikor, insan bağışıklık hücreleri tarafından üretilen iki değişik antikorun birleşmesi sonucu oluştu. Profesör Jinghe, bu antikorların doğal formlarında Omicron’a karşı etkisiz olmasına rağmen, insan yapımı versiyonun, varyantın savunma hattını ihlal ettiğini söyledi.

Çinli bilim adamları Omicron’u etkisiz hale getiren antikor geliştirdi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19'un küresel yayılımında Omicron'un diğer varyantlara göre baskın geldiğini açıklamıştı.

DOĞAL ANTİKORLAR PANDEMİNİN SEYRİNİ DEĞİŞTİREBİLİR

Çalışma henüz hakemli bir dergide yayımlanmadı. Öte yandan raporda, kısa bir süre içinde sekiz farklı yüksek güçlü antikor geliştirildiği belirtildi. Ancak farklı türdeki doğal antikorları bir araya getirmek kolay olmadı. Ekip, bu antikorları, bağışıklık saldırısından kaçınmak için yeni bir mutasyona sahip canlı bir Omicron varyantına karşı test etti ve aynı şekilde çalıştıklarını buldu.

Araştırmacılar, sonuçların bu yeni antikorların gelecekte farklı varyantlarla başa çıkma potansiyeline sahip olduğunu ve yöntemlerinin doğal antikorların pandemi ile savaşmasına yardımcı olabileceğini öne sürdü.



Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...