Çocukken şişman olmak yaşlılıkta bunama riskini artırıyor

Çocukken şişman olmak yaşlılıkta bunama riskini artırıyor

SAĞLIK Haberleri

Melbourne’deki Monash Üniversitesinde yapılan bir çalışma, çocukluk döneminde şişman olanların yaşlılık döneminde hafıza ve muhakemeye dayalı kabiliyetlerinin, zayıflara göre daha düşük olduğunu ortaya koydu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Sporda Bilim ve Tıp Dergisi’nde yayımlanan çalışma, 1985 yılında yaklaşık 1.200 Avustralyalı çocuk üzerinde yapılan fitness testlerine dayanıyor. Otuz yıl önce bilişsel yetenekleri test edilen çocukların 30 yıl sonra yeniden teste tabi tutulması sonucunda, çocukluğunda fit olan yetişkinlerin daha iyi performans gösterdiği ortaya çıktı. Araştırmalar, aşırı kilolu çocukların yaşlılıkta bunamaya daha yatkın olabileceğini öne sürüyor. Çocukken formda olmanın, beyni besleyen kan damarlarını iyi durumda tutarak hafızayı koruduğu, aynı zamanda kardiyovasküler sağlığı da iyileştirdiği düşünülüyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...