Doğrudan beyni etkileyen 'mutant' koronavirüs

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Doğrudan beyni etkileyen 'mutant' koronavirüs

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çin’de orduya bağlı bilim adamları başkent Pekin’de değişime uğramış (mutant) bir koronavirüs türü üzerinde çalışıyor.

MEHMET EMİN ARVAS'IN HABERİ - Pekin Kimya Teknolojisi Üniversitesindeki bilim adamları, pangolinlerde bulunan Covid benzeri GX_P2V virüslerini alıp insanlar üzerinde nasıl bir etki uyandıracağını görmek üzere farelere enjekte ettiler. Virüs bulaştırılan farelerin tamamı 8 gün içinde öldü. Bu kadar çabuk ölüme yol açması bilim adamlarını da şaşırttı.

COVİD -19 İLE BAĞLANTILI AMA FARKLI BİR ŞEKİLDE ÇOĞALIYOR

Araştırmacılar, farelerin beyinlerinde ve gözlerinde yüksek düzeyde viral yük bulunmasına da şaşırdı. Bu da virüsün, Covid-19 ile ilişkili olmasına rağmen vücutta ona benzemeyen bir şekilde çoğaldığını ve yayıldığını gösteriyor. Bilim adamları, bu durumun ‘GX_P2V’nin insanlar üzerinde yayılma riski olduğunu gösterdiğini ifade ettiler. Bilim dünyası bu riskli çalışmanın bilimsel açıdan anlamsız olduğunu belirterek, Covid-19’un laboratuvardan sızdığı iddiasını hatırlattılar.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...