Düzenli kullanın, hastalıklara geçit vermiyor! Ne grip ne nezle kapınıza uğrayacak

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Düzenli kullanın, hastalıklara geçit vermiyor! Ne grip ne nezle kapınıza uğrayacak

SAĞLIK Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Havaların soğumasıyla birlikte kapalı alanlarda daha fazla zaman geçiriliyor ve bulaşıcı hastalıklar da artıyor. Peki, bu hastalıkların önüne geçmek için ne yapmalı? Havalar soğurken sağlıklı kalmanın yollarını uzmanı anlattı.

Eskişehir’de aktarlık yapan Koray Özkılıç, sonbaharın gelmesiyle birlikte hastalıkların daha hızlı yayıldığını söyleyerek, propolis, kış çayı ve keçiboynuzu pekmezi kullanılmasını tavsiye etti. Özkılıç, bu doğal takviyelerin düzenli kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Ekim ayının yaklaşmasıyla pek çok kentte sonbahar mevsiminin etkisi hissedilmeye başladı. Yaz mevsiminin sonuna gelinmesi nedeniyle hava sıcaklıklarında azalma meydana gelirken, aktar esnafı hastalıkların yayılma hızının artması sebebiyle vatandaşlara uyarıda bulundu. Mevsim geçişlerinde vücudun savunmasını yüksek tutmanın çok önemli olduğuna vurgu yapan esnaf, bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen propolis, kış çayı ve keçiboynuzu pekmezi gibi ürünlerin kullanılması gerektiğini ifade etti.

Düzenli kullanın, hastalıklara geçit vermiyor! Ne grip ne nezle kapınıza uğrayacak

DOĞAL TAKVİYELERİN ALINMASI GEREKİYOR

Eskişehir’de uzun yıllardır aktarlık yapan Koray Özkılıç, İhlas Haber Ajansı’na konuştu. Özkılıç, sonbahar geldiği için hastalıkların yayılma hızının artmaya başladığını belirtti. Bunların tedavisinin, aşısının ve çözümünün de olduğunu dile getiren Özkılıç, doğal takviyeler konusunda şu önerileri sundu:

-Bitkisel olarak kullanmamız gereken şeyler var. Bitkisel olarak ne yapılabilir? Öncelikle buna değinmek lazım. Bitkisel olarak propolis kullanılabilir. Propolis nedir? Arıların gırtlağında hazırladığı bir enzimdir. 

-Propolis ne işe yarar? Balın yapıldığı yerin etrafına sürülür ve balın bozulmasını engeller. Kovanın içerisinde dezenfektan etkisi görür. Kraliçe arı bununla beslenir. Diğer işçi arılar da bununla beslenir. Biz bunu insan vücuduna aldığımız zaman ne olur? Vücut savunması artar. En önemlisi bu. 

-Mutlaka propolis kullanılması lazım. Kış çayı dediğimiz, içerisinde ıhlamur, zencefil, zerdeçal, havlıcan, tarçın, karanfil ve ekinezya gibi bitkilerden bulunan bu çayların da kullanılması lazım.

Düzenli kullanın, hastalıklara geçit vermiyor! Ne grip ne nezle kapınıza uğrayacak

KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ KAN YAPIYOR

Bu ürünlerin vücut savunmasını arttırmak konusunda etkili olduğuna dikkat çeken Özkılıç, keçiboynuzu pekmezi tüketmeyi de tavsiye etti:

“Saydığım ürünler vücutta antioksidan özelliği meydana getirecektir. Ancak her ne kadar kış çayı ve propolis de kullansak artık yavaş yavaş mevsimsel kıyafetlere dönmemiz lazım. Özellikle şunu da şunu belirtmek istiyorum, keçiboynuzu pekmezi kan yapıcıdır ve çocuklarda kemik gelişiminde çok etkilidir. Ayrıca belli bir yaştan sonra kemik gelişiminde zorluk yaşayan yaşlılarda da tesirlidir. Sabahları bir yeşil çay, bir kahve fincanının yarısı kadar da pekmez içmeyi alışkanlık haline getirdiğimizde zaten vücudumuz sağlıklı olacaktır.”

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...