En büyük sağlık tehlikesi! Şişmanlık, açlığı geride bıraktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
En büyük sağlık tehlikesi! Şişmanlık, açlığı geride bıraktı

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yapılan araştırmaya göre; 2022 yılında dünyadaki sekiz milyar insandan en az 1 milyarı obezdi. Bu durum, obezitenin küresel sağlık için en büyük tehdit olan açlığı geçtiğini gözler önüne serdi.

MEHMET EMİN ARVAS - Tıp dünyasının saygın dergisi Lancet’te yayımlanan araştırmaya göre obezite, küresel sağlık için en büyük tehdit olarak açlığı geçti.

Türünün en büyük araştırması, 2022 yılında dünyadaki sekiz milyar insandan 1,04 milyarının obez olduğunu gösteriyor. Bununla dünyada klinik obez sayısı ilk defa bir milyarı aşmış oldu. Beslenme bozukluğunu gösteren düşük kilodaki insanların sayısı ise 550 milyonun altına düştü.

DOĞRU BESİNLERİ ALAMIYORLAR

Obez olmak gibi normalden düşük kiloda olmak da beslenme bozukluğu olarak gösteriliyor. Her iki durumda da insanlar sağlıklı olmak için gerekli olan doğru besinleri, vitaminleri ve kalori türlerini alamıyorlar.

Obezlerin 159 milyonunu 18 yaş altı oluşturuyor. Imperial College London ve Dünya Sağlık Örgütünün liderliğindeki küresel bir uzman ekibinin analizi, obez kadınların oranının 1990’dan bu yana iki kat artarak neredeyse beşte bire, erkeklerde ise üç kat artarak yaklaşık yedide bire çıktığını ortaya çıkardı.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...