Evden çıkmadan akıllı telefonla kolesterol tespiti mümkün

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Evden çıkmadan akıllı telefonla kolesterol tespiti mümkün

SAĞLIK Haberleri

Yapay zeka kullanılarak yapılan ve sadece altı dakika süren bir testle, hiç evden çıkmadan kolesterol tespiti mümkün.

Dünyanın ilk akıllı telefon tabanlı kolesterol kan testi İngiltere'de onaylandı. Yapay zeka kullanılarak yapılan testte 6 dakika içinde sonuç alınıyor.

Yeni teknolojiyle kişinin kendi yaptığı testin sonucunu, akıllı telefon uygulamasıyla hiç evden çıkmadan alması mümkün. Test, parmak ucuna iğne batırılması, bir pipetle az miktarda kan alınması ve Covid testlerindekine benzer şekilde bir yanal akış testine (LFT) bir damla kan yerleştirilmesini içeriyor.

Kullanıcı, LFT'den altı dakika ayrılır ve akıllı telefonda bir fotoğrafını çeker. Uygulamanın yazılımı laboratuvar şirketinin internet sunucularıyla bağlantı kurarak saniyeler içinde sonuç veriyor. 55 yaş üstü yetişkinlerin yüzde 70'inden fazlası, kalp hastalığına yol açabileceğini bilmesine rağmen kolesterollerini hiç ölçtürmezken yeni testin büyük bir eksikliği gidereceği tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...