Gribal enfeksiyon vakaları patladı, bir okulda eğitime 5 gün ara verildi!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gribal enfeksiyon vakaları patladı, bir okulda eğitime 5 gün ara verildi!

Sağlık Haberleri

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde, artan gribal enfeksiyon vakaları nedeniyle bir okulda eğitime 5 gün ara verildi.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte, ülke genelinde sıcaklıklar hissedilir derecede düştü. Soğuklara bağlı hastalıklarda, bu kapsamda artış göstermeye başladı. Öyle ki Sütçüler ilçesnde gribal enfeksiyonun artış gösterdiği bir okul, 5 gün tatil ilan etti.

VAKALAR ARTTI

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde, gribal enfeksiyon vakaları nedeniyle bir okulda eğitime 5 gün ara verildiği bildirildi.

Sütçüler Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İlçe Hıfzısıhha Kurulunun kararına istinaden Çandır Köyü Oğuz Önder Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulunda artan gribal enfeksiyon vakaları nedeniyle 7 Aralık’tan itibaren 5 gün süreyle eğitim öğretime ara verildiği aktarıldı.

Gribal enfeksiyon vakaları patladı, bir okulda eğitime 5 gün ara verildi!
Yüksek ateş, üşüme, titreme ve halsizlik gribal enfeksiyonda en çok görülen semptomlar olarak kabul edilir.

GRİBAL ENFEKSİYON NASIL GEÇER?

Enfeksiyonla savaşmak, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı gibi belirtileri hafifletmek için kullanılmaktadır. Ayrıca temiz hava almak, hafif ve sıvı ağırlıklı beslenmek, bol su içmek, limon, zencefil ve tarçın karşımı çaylardan destek almak, soğan, sarımsak tüketmek yine gribal enfeksiyonlarla mücadelede yardımcıdır.

GRİBAL ENFEKSİYONA NE İYİ GELİR?

Tavuk çorbası, paça çorbası, portakal, greyfurt, mandalina, limonlu çay, zencefil, ekinezya, kuşburnu, adaçayı, kekik çayı, okaliptus çayı, bal, soğan ve sarımsak grip hastalığına faydalı olan başlıca besinlerdir.

(AA)

Düzenleyen:  - Sağlık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...