Her vatandaşın aile diş hekimi olacak

- Güncelleme:
Her vatandaşın aile diş hekimi olacak

Sağlık Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Ağız diş sağlığı hizmetlerini 81 şehrimize yayacağız. Bunun, dünyada en kapsayıcı şekilde uygulandığı ilk ve tek ülke olacağız” dedi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda dün Sağlık Bakanlığının 2023 yılı bütçesi görüşüldü. Komisyonda sunum yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vekillerin sorularını cevapladı. Sağlık turizminin önemli bir sektör hâline dönüştüğünü belirten Koca “Bu konuda lider ülkeler arasında yer alma hedeflerimize ulaşmak için ‘Health Türkiye’ markasıyla dünyaya açılıyoruz. Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizi sağlık merkezi hâline getireceğiz” dedi.

‘Aile diş hekimliği’nin dünyada bir ilk olduğunu vurgulayan Bakan Koca “Bu uygulamayı 81 ile yayacağız. Ağız diş sağlığı hizmetlerinin en kapsayıcı şekilde uygulandığı ilk ve tek ülke olacağız. Sağlıklı nesiller için, normal doğumu özendirmek üzere her gebeye bir ebe tahsis etmenin hazırlığını yapıyoruz. Bağımlı hastalarımızın hayata sarılmasını kolaylaştıracak tam donanımlı Bağımlılık Danışma Arındırma ve Rehabilitasyon (BAHAR) merkezlerini de artıracağız. Binlerce kişiye yeni istihdam oluşturacak, yerli ve millî sağlık teknolojilerinin merkezi hâlini alacak Sağlık Vadisi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Kamu-özel ortaklığı modeliyle tamamlanan 14 şehir hastanesinin bugün 22 bin 675 yatak kapasitesiyle hizmet verdiğini hatırlatan Koca “Aynı modelle inşaatı yapılan dört hastanemiz var. Bunlarla birlikte 5 bin 755 yatak daha ilave edilecek. Genel bütçe kaynaklarıyla 7 bin 450 yatak sayısına ulaşan 7 şehir hastanemizin yapımı ise sürüyor. Diyarbakır, Trabzon, Mardin, Rize ve İstanbul Sancaktepe’deki şehir hastanelerimizin proje ile ihale süreçleri de devam ediyor. Şehir hastanelerimiz, ülkemizin dört bir yanını kuşatacak. Hastanelerdeki yoğun bakım yatak sayımızı da 28 kat artırarak 24 binin üzerine çıkardık” şeklinde konuştu.

85 BİN SAĞLIKÇI İSTİHDAM EDİLECEK

Bakan Fahrettin Koca, bu yıl 9 bin 86 uzman doktorun kamuya alındığını dile getirdi. İstifa eden hekim sayısının ise 2 bin 239 olduğunu bildiren Koca, şunları söyledi: 2002’de 91 bin 949 olan hekim sayımız 2022’de yüzde 112 artışla 194 bin 910’a ulaştı. Başta taşra olmak üzere bütün hastanelerde sözleşmeli kadrolar artırılarak 27 bine çıkarıldı. Sağlıkta Beyaz Reform kapsamında almayı planladığımız 85 bin yeni çalışma arkadaşımızla, 115 bin ilave personel istihdamı sağlamış olacağız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...