İbrahim Saraçoğlu tarifi verdi: Kekik çayını bu şekilde yaparsanız, pek çok hastalığa şifa bulabilirsiniz! İşte tarifi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İbrahim Saraçoğlu tarifi verdi: Kekik çayını bu şekilde yaparsanız, pek çok hastalığa şifa bulabilirsiniz! İşte tarifi

SAĞLIK Haberleri

Pek çok fayda sağlayan kekik çayı için İbrahim Saraçoğlu’ndan yeni bir tarif geldi. Peki, kekik çayının faydaları nelerdir, neye iyi gelir? İşte detaylar…

Günümüzde modern tıbbın da kabul ettiği ve özellikle üst solunum yolu enfeksiyonları gibi ilaçlı tedaviden ziyade alınabilecek olan birtakım önlemler ile engellemenin mümkün olduğu hastalıklarda sıkça önerdiği bitki çayları, her geçen gün daha da faydalı hale gelmeye başladı. Bitki çayları üzerine senelerdir çalışan bilim dünyası, bilinmeyen yanları keşfetmeye devam ederken; özellikle son zamanların popüler çayı kekik çayına ilişkin bazı bilgiler verdi. 

Akdeniz bölgesine has bitkilerden biri olan ve yaprak ile çiçeklerinden içecek yapılabilen kekik, şimdilerde uzmanların sıklıkla önerdiği alternatif tedavi yöntemlerinden biri olmaya başladı. O isimlerden biri olan Kimyager İbrahim Saraçoğlu ise kekik çayı tarifi verdi. Peki, kekik çayının faydaları nelerdir, neye iyi gelir? İbrahim Saraçoğlu kekik çayı tarifi nedir, kekik çayı nasıl yapılır? İşte tüm soruların cevapları…

İbrahim Saraçoğlu tarifi verdi: Kekik çayını bu şekilde yaparsanız, pek çok hastalığa şifa bulabilirsiniz! İşte tarifi

KEKİK ÇAYI, PEK ÇOK SİSTEMİ HAREKETE GEÇİRİYOR

Oldukça faydalı olan çaylardan biri olmasıyla son zamanlarda popüler hale gelmiş olan kekik çayında, ilk olarak bilinmesi gereken fayda antioksidan etki! Vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücrelerin hasar görmesini engelleyen bir içeriğe sahip olan kekik çayı, radikallerin sebebiyet verebileceği kanser ve kalp hastalıkları ile savaşıyor.

Antioksidan etkisinin yanı sıra anti-inflamatuar bir etkiye de sahip olan kekik çayı, düzenli ve dengeli tüketimde eklem ağrılarıyla birlikte romatizma ve iltihaplı hastalıkların tedavisine yardımcı oluyor. Özellikle sindirim sistemi ve bağışıklık sistemine inanılmaz katkılar sağlayan kekik çayı; stresi azaltmak, cilt sağlığını iyileştirmek, kan şekerini düzenlemek ve diş etlerine iyi gelmek gibi pek çok ek fayda da sunuyor. 

İBRAHİM SARAÇOĞLU KEKİK ÇAYI İÇMEYİ ÖNERİYOR 

Ünlü kimyager İbrahim Saraçoğlu da kekik çayının düzenli ve dengeli bir şekilde tüketilmesini öneriyor. Bunun için bir tarifi de bulunan Saraçoğlu, 1 litre suyu kaynattıktan sonra altını kapatmayı ve kaynayan suyun içine 2 yemek kaşığı kuru kekik veya 4-5 dal taze kekik atmayı öneriyor. Kekik çayını 5-10 dakika demledikten sonra içmeyi tavsiye eden

Saraçoğlu, demleme işlemi tamamlandıktan sonra kekikleri süzmeyi ve talep elinde bal veya limon suyu ile çayın tüketilmesini söylüyor. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...