İnatçı alerjiye aşı tedavisi

İnatçı alerjiye aşı tedavisi

SAĞLIK Haberleri

BDC Clinic’in kurucusu KBB Uzmanı Opr. Dr. Bülent Deniz Çuhalı, alerjilerde bağışıklık tedavisinin uygulanabileceğini söyleyerel açıklamalarda bulundu.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Geleneksel medikal tedaviler ve korunma ile geçmeyen alerjilerde bağışıklık sistemini güçlendiren aşı tedavisinin uygulanabileceğini söyleyen BDC Clinic’in kurucusu KBB Uzmanı Opr. Dr. Bülent Deniz Çuhalı,  “Alerji çağımızın hastalığı ve şu an toplumun yüzde 20’sinde görülüyor. Korunma tedbirlerine ve mevcut tedavilere rağmen geçmeyen alerjilerde immünoterapi yapıyoruz. Halk arasında aşı tedavisi olarak adlandırılan immünoterapi, bağışıklık sistemini güçlendirerek başa çıkmaya çalışıyor” dedi. Alerjilerin bebeklik döneminden itibaren başlayabileceğini aktaran Dr. Çuhalı, “Alerji bebeklikte cilt problemleri, ergenliğe kadar kulak burun boğaz problemleri ile karşımıza gelir. Eğer bu dönemde halen durdurulamadıysa astım tablosu ortaya çıkar” açıklamasını yaptı. Alerjide tedavinin yüzde 50’sini korumanın oluşturduğuna işaret eden Dr. Çuhalı, “Korunmanın yanında, bugün tedavide kortizon yerine daha masum ilaçları tercih ediyoruz. Bunlarla sonuç alamadıysak, immünoterapiye yönlendiriyoruz” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...