Kanserde 10 ölümden 7’si az gelişmiş ülkelerde

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kanserde 10 ölümden 7’si az gelişmiş ülkelerde

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son verilere göre ülkemizde her yıl yaklaşık 234 bin yeni kanser tanısı konuluyor ve 126 bin kanser hastası hayatını kaybediyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - 15. Ulusal Radyasyon Onkolojisi Kongresi Başkanı Prof. Dr. Gökhan Özyiğit, 2040 yılında ise ülkemizde her yıl 400 bin yeni kişiye kanser teşhisi konmasının beklendiğini söyledi. Günümüzde birçok kanser türünde başarılı tedavilerle bazı kanserlerin kronik hâle geldiğini belirten Prof. Dr. Özyiğit “Dahası birçok kanseri önlemek de mümkündür. Yani çözümün önemli bir kısmı aslında gözümüzün önündedir. Kanser ölümleri ülkelerin ekonomik ve bilimsel gelişmişlik düzeyi ile çok yakından ilişkilidir. Bu açıdan bakıldığında kanser ölümlerinin yüzde 70’i düşük ve orta gelir seviyeli ülkelerde gözlenmektedir. Kanser tedavisi pahalıdır, üst düzey teknoloji gerektirir. Bu nedenle bilimsel olarak gelişmiş ve ekonomik açıdan refah düzeyi yüksek ülkelerde birçok kanser türünde kanser kontrol programları başta olmak üzere, güncel cerrahi, modern radyoterapi teknikleri ve sistemik tedavilerle tam şifa mümkündür” dedi.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...