Karın ağrısı için ağrı kesici kullandı, korkunç gerçeği hastanede öğrendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

SAĞLIK Haberleri

Konya’da karın ağrısı şikayetiyle kullandığı ağrı kesicilerden dolayı hastaneye başvuran hastanın midesi delindi. 23 yaşındaki genç adam, hayati risk oluşturan rahatsızlığından zamanında yapılan müdahaleyle kurtuldu.

Özel bir şirkette CNC operatörü olarak çalışan 23 yaşındaki Onur T., karın ağrısı şikayetiyle ağrı kesici kullanmaya başladı. Hastaneye başvuran adam korkunç gerçekle yüzleşti. Tetkiklerde midesinin delindiği ve hayati tehlikesinin bulunduğu belirlenen hasta, ameliyatla sağlığına kavuştu. 

BİLİNÇSİZ AĞRI KESİCİ KULLANINCA MİDESİ DELİNDİ

Operasyonu gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Cumbul, hastasının kendilerine şiddetli karın ağrısı şikayetiyle acil servis üzerinden başvurduğunu söyledi.

Hastanın yapılan tetiklerde midesinin delindiğini görünce hemen harekete geçtiklerini anlatan Cumbul, "Hastamızda karın ağrısı şikayetinde ağrı kesici kullandıktan sonra midedeki ülser, ilaç tedavisiyle tamamen iyileşecekken delinmesi sonucu ameliyatlık hale geldi. Mide delinmesinde, mide içi karına yayılacağı için çok erken ve acil müdahale gerektirmektedir. Hastamızı acil ameliyata aldık ve mide delinmesi kısmını onardık" dedi.

“NEDENİ BİLİNMEYEN DURUMLARDA AĞRI KESİCİ KULLANILMAMASI LAZIM”

Hastaları uyaran Cumbul, “Burada toplumda yanlış bilinen ve anlaşılan bir durum var. Nedeni bilinmeyen karın ağrısında ağrı kesici kullanılmaması lazım. Mide ülserinde ağrı kesiciler kanamaya ve mide delinmesine yol açıyor” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...