Koronavirüs varyantlarıyla vurdu: Bilanço 300 milyona dayandı

Düzenleyen:
Koronavirüs varyantlarıyla vurdu: Bilanço 300 milyona dayandı

SAĞLIK Haberleri

Covid-19 pandemisi, 9,1 milyar doz aşılamaya rağmen Alfa, Beta, Delta, Gama ve Omicron varyantlarıyla 2021’de etkisini sürdürdü.

Çin’in Vuhan kentinde Aralık 2019’da ortaya çıkıp 200’den fazla ülke ve bölgeye yayılarak genel salgına dönüşen koronavirüs, 2021’de de geniş çaplı aşılamalara rağmen ortaya çıkan Alfa, Beta, Delta, Gama ve Omicron varyantlarıyla küresel etkisini sürdürdü.

Dünya çapında artan aşılamalara rağmen Covid-19 vaka sayısı 287 milyonu aşarken salgın nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı, 5 milyon 449 bini geçti.

EN FAZLA MUTASYONA UĞRAYAN VARYANT OMICRON

Delta varyantına ilk olarak Hindistan’da rastlandı, Alfa varyantı ilk kez İngiltere’de tespit edildi ve 50 ülkeye yayılmış durumda. Güney Afrika’da ortaya çıkan Beta ise en az 20 ülkede tespit edilirken Gama varyantı da Brezilya’nın ardından yaklaşık 10 ülkeye yayıldı.

Güney Afrika’da ortaya çıkan ve hızla yayılmaya başlayan Omicron ise “bugüne kadar en fazla mutasyona uğramış ve en hızlı bulaşı özelliğine sahip” Covid-19 varyantı olarak görülüyor.

ABD BAŞI ÇEKİYOR

55,2 milyondan fazla kişinin salgına yakalandığı ABD “en fazla vakaya rastlanan ülke” olurken 845 bin kişinin hayatını kaybetmesiyle “en fazla ölümün görüldüğü ülkelerin” de başını çekti.

Salgının çıktığı 1,4 milyar nüfuslu Çin’de ise vaka sayısı 102 bin 83, ölü sayısı ise 4 bin 636 olarak açıklandı. Dünya genelinde 9 milyar 100 milyon doz aşının yapılmasıyla küresel ölçekteki aşılama oranı yüzde 58,1’i geçti. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...