MASKE VE PANDEMİ 2024 YILINDA GERİ Mİ DÖNÜYOR? Japonlar laboratuvarda koronavirüsün varyantlarını mı üretti?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
MASKE VE PANDEMİ 2024 YILINDA GERİ Mİ DÖNÜYOR? Japonlar laboratuvarda koronavirüsün varyantlarını mı üretti?

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dünya gündemini sarsan koronavirüs varyantları 2024 yılında kabus olarak geri mi dönüyor? Maske ve pandemi hakkında açıklama yapan uzmanlar paniğe neden oldu. Geçmeyen grip salgınları neyin habercisi? Japonlar laboratuvarda koronavirüsün varyantlarını mı üretti?

2019 yılında hayatımıza giren ve tüm dünyayı alt üst eden koronavirüsün varyantlarını Japonların laboratuvarlarda üretildiği iddia edildi. 3 yıl boyunca pandemiye neden olan ve maskeli bir yaşama neden olan koronavirüs varyantlarla yeniden gündem oldu. Ekim ayından beridir dünya genelinde görülen JN.1 varyantından sonra bir de geçmeyen grip vakaları bilim insanlarını hareketlendirdi. Bilim insanları "virüs kokteyli" tanımladıkları bu evrede 2024 yılı merak ediliyor. 

2024 YILINDA PANDEMİ VE MASKE GERİ Mİ DÖNÜYOR?

Bilim insanları artan virüslerin 2024 yılında daha da şiddetleneceğini belirtti. 2019 yılındaki gibi vatandaşların kendilerini maske ve pandemiye hazırlamaları gerektiğinin de altını çizen uzmanlar virüslerin ölümcül olmadığını ancak bağışıklık sistemini çökerterek uzun bir süre devam ettiğinin altını çizdi. Haftalarca süren vücut yorgunluğuna nedne olan bu vakalar özellşkle çocukları ve yaşlıları daha şiddetli etkiliyor. Türk Tabipleri Birliği geçtiğimiz günlerde vatandaşların yeniden maske takarak kendilerini korumaları gerektiğinin altını çizdi. Bunun yanı sıra mesafe toplu kullanım alanlarının da altı çizildi. Pandemiye dair henüz kesin bir çalışma şuanlık yok.

MASKE VE PANDEMİ 2024 YILINDA GERİ Mİ DÖNÜYOR? Japonlar laboratuvarda koronavirüsün varyantlarını mı üretti?

JAPONLAR KORONAVİRÜS VARYANTLARINI MI ÜRETTİ?

Ortaya atılan bir diğer büyük iddia ise Japon bilim insnalarının koronavirüse çare ararken yaptıkları hata sonucu virüsün mutasyona uğrayıp daha farklı varyanlara neden olmaı oldu. Öte yandan bir diğer korkunç iddia ise Japonların dünya nüfusunu azaltmak için varyantları ürettip yaydıkları oldu. Ancak henüz dünya sağlık örgütünden kesin bir açıklama gelmezse de bir gerçek var ki Aralık ayının başından beri artan gribal enfesksiyon vakalarında hastaların bir türlü iyileşmemeleri oldu. Halsizlik, burun tıkanıklığı, baş ağrısı eklem ağrıları ve yorgunlukla beraber kişinin sık sık iştah sorunu yaşaması belirtilerin  başlangıcıdır. 

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...