Maymun çiçeği virüsü ilk kez insandan köpeğe geçti

Düzenleyen:
Maymun çiçeği virüsü ilk kez insandan köpeğe geçti

SAĞLIK Haberleri

Fransa'da maymun çiçeği virüsü tespit edilen iki kişinin köpeğinin virüs testi de pozitif çıktı. Bu vaka, dünyada maymun çiçeği virüsünün insandan köpeğe geçtiğine dair ilk doğrulanmış vaka olarak kayıtlara geçti.

Mehmet Emin ARVAS

Fransa’da yaşayan iki arkadaş, vücudunda oluşan kızarıklar sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan incelemede şahısların, maymun çiçeği virüsüne yakalandığı belirlendi. İkili tedavi altına alınırken 12 gün sonra evde besledikleri İtalyan gri tazı cinsi köpeklerinde de bu hastalığın semptomları görülmeye başladı.

Hayvana yapılan testin sonucu pozitif çıktı. Böylelikle dünyada ilk defa bir insandan köpeğe maymun çiçeği bulaşmış oldu. Bu durum karşısında şoke olan şahıslar “Hastalığa yakalandığımızı öğrendikten sonra köpeğimizden uzak durmaya çalıştık. Buna rağmen virüs görüldü. Onun, başka hayvanlarla veya insanlarla temas etmemesi için büyük çaba sarf ettik” dedi.

ABD’li doktor Jonathan Temte ise konuyla ilgili”Bu vaka, insandan evcil hayvanlara bulaşma ihtimalini ortaya koyuyor. Ayrıca evcil hayvandan sahibine de geçebilir. Birçok hayvan türü maymun çiçeği ile enfekte olabilir ancak bunu bilmek oldukça güç” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Fransa Sağlık Bakanı Francois Braun, ülkede şu ana kadar 1.700 kişinin maymun çiçeğine yakalandığını açıkladı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...