Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Nefes darlığı şikayeti son buldu! Gerçek gittiği doktorda ortaya çıktı

Van’da kalbindeki 4 santimlik kitle zorlu bir ameliyatla çıkarılan 56 yaşındaki Kadriye Tefiye, nefes darlığı ve morarmalarla geçen günlerin ardından sağlığına kavuştu. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzm. Dr. Tahir Olgaç, operasyonun kalp çalışır vaziyette ve başarılı şekilde tamamlandığını açıkladı.

Kaydet
|

Nefes darlığı ve parmaklarda morarma şikayetiyle hastaneye başvuran 6 çocuk annesi Tefiye'nin, Kalp Merkezi'nde yapılan kontrolün ardından ameliyatına karar verildi.

KALBİNDE KİTLE TESPİT EDİLDİ

Kalp ve Damar Hastalıkları Cerrahisi Uzm. Dr. Tahir Olgaç ve ekibi tarafından gerçekleştirilen 2 buçuk saatlik ameliyatla 56 yaşındaki hastanın kalbinde tespit edilen 4 santimlik kitle çıkarıldı.

Başarılı geçen ameliyatın ardından servise alınan Tefiye'nin tedavisi sürüyor.

BAKMADAN GEÇME
Göğüs ve sırt ağrısı şikayeti ölümle burun buruna getirdi! Nadir ameliyatla kurtuldu
SAGLİK

Göğüs ve sırt ağrısı şikayeti ölümle burun buruna getirdi! Nadir ameliyatla kurtuldu

İLERİ KOAH’I DA VARDI

Dr. Olgaç, zor ve riskli bir ameliyat gerçekleştirdiklerini söyledi. Kardiyoloji ve kalp cerrahisi ekibi olarak konsey kararıyla hastanın ameliyatına karar verdiklerini belirten Olgaç, "Hastamız 56 yaşında, morbid obezdi. Aynı zamanda ileri KOAH'ı bulunan ve akciğer damarlarına pıhtı atan bir hastamızdı. Bu durumun sebebini araştırılırken kardiyoloji ve göğüs hastalıkları bölümleri arasında sürekli takip edilmekteydi. Yapılan tetkikler sonucunda hastamızın kalbinin sağ tarafında yaklaşık 4 santimlik bir kitle tespit edildi. Bunun üzerine ameliyat etmeye karar verdik" dedi.

Nefes darlığı şikayeti son buldu! Gerçek gittiği doktorda ortaya çıktı
Başlık ResmiNefes darlığı şikayeti son buldu! Gerçek gittiği doktorda ortaya çıktı

ŞİKAYETLERİ YÜZDE 80 GEÇTİ

Ameliyatın başarılı geçtiğini anlatan Olgaç, şunları kaydetti:

"Kalbin sağ tarafındaki kitleyi, kalbi durdurmadan kardiyopulmoner bypass altında, kalp çalışır vaziyetteyken sağ atriyumdan çıkardık. Aynı zamanda akciğerine giden damarlara endarterektomi dediğimiz pıhtı temizleme işlemini uyguladık. İşlem sonrasında hastamız aynı gün yoğun bakımda uyandı, bilinci açıldı ve kendine geldi. Ekstübe edildi ve genel durumu gayet iyiydi. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Hastamız ameliyat öncesine kıyasla nefes darlığı şikayetinin yüzde 70-80 oranında geçtiğini ifade etti. Daha sonra servis sürecinde aynı şekilde takiplerimizi sürdürdük."

Nefes darlığı şikayeti son buldu! Gerçek gittiği doktorda ortaya çıktı
Başlık ResmiNefes darlığı şikayeti son buldu! Gerçek gittiği doktorda ortaya çıktı

“NEFES ALAMIYORDUM, YÜRÜYEMİYORDUM”

Ameliyat sonrası iyi hissettiğini ifade eden Tefiye ise "Nefes alamıyordum, yürüyemiyordum. Ellerim, parmaklarım, yüzüm morarıyordu. Şimdi Allah'a şükür çok iyiyim. Tahir hocadan Allah razı olsun" diye konuştu.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Sağlık
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.