Magnezyum deposu: Pirinç yerine bulgur tercih edin

- Güncelleme:
Magnezyum deposu: Pirinç yerine bulgur tercih edin

SAĞLIK Haberleri

Beslenme ve diyet uzmanı Çisem Gündüz, magnezyum alımına dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunarak pirinç yerine bulgur kullanılması tavsiyesinde bulundu.

İnsan vücudunda en çok bulunan 4. mineralin magnezyum olduğunu ve bu mineralin metabolizma için hayati bir rol üstlendiğine dikkat çeken beslenme ve diyet uzmanı Çisem Gündüz “Günlük beslenmemizde beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği ya da pirinç yerine bulgur tercih edersek magnezyum alımımızı desteklemiş oluruz” dedi.

Magnezyum bakımından zengin olarak beslenmek için sofralardan eksik etmemek gereken besinleri de aktaran Gündüz “Ispanak, pazı, roka gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler; fındık, fıstık, ceviz, badem gibi kuru yemişler; bütün tohumlar ve öğütülmemiş tahıllar, kuru fasulye, nohut, börülce gibi baklagiller; soğan, kuşkonmaz, havuç, kereviz, pırasa, siyah turp gibi sebzeler; hurma, muz gibi meyvelerdir” şeklinde konuştu. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...