Sarı kantaronu ezbere kullanmayın

Düzenleyen:
Sarı kantaronu ezbere kullanmayın

SAĞLIK Haberleri

Tabii şifa kaynağı sarı kantaron bitkisinin cilt ve ruh sağlığının yanı sıra menopozun olumsuz etkilerini azaltmada da önemli katkıları olduğunu belirten fitoterapi uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Yiğit, bilinçsiz kullanımının fayda yerine zarar verebileceğini söyledi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Şifa kaynağı da olsa sarı kantaronun doktora danışılmadan kullanılmaması gerektiğini ifade eden Dr. Yiğit, “İlaçlarla birlikte alındığında ani tansiyon yükselmesine sebep olabilir. Organ nakli yapılan hastaların kesinlikle tüketmemesi gerekir. Çünkü bitkinin nakil sonrası kullanılan ilaçların etkinliğini azalttığı ve organ reddine sebep olduğu gösterilmiştir. Bitkiyi kullanmaması gereken bir diğer grup ise doğum kontrol hapı kullananlardır. İlaç la birlikte kullanıldığında kanamalara yol açabildiği gibi ilaç etkisini azaltarak istenmeyen gebeliklere de sebep olabilir" dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...