Tükürükten hastalık teşhisi

Düzenleyen:
Tükürükten hastalık teşhisi

SAĞLIK Haberleri

Depresyon, anksiyete, Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıklar basit bir tükürük testi ile teşhis edilebiliyor.

Ziyneti KOCABIYIK

İnsan vücudu günde iki litre kadar tükürük üretiyor. Bunun yüzde 99’u sudan oluşurken, içinde 700’den fazla da mikro organizma ve ürik asit gibi maddeler bulunuyor. Bu maddeleri inceleyen bilim adamları özellikle vücuttaki hasarlı ya da ölü hücreler tarafından üretilen ürik asitin miktarının şeker hastalığı, demans ve kanser dâhil 10’un üzerinde hastalıkla ilişkili olduğunu buldu.

Hindistan'daki Datta Meghe Tıp Bilimleri Üniversitesindeki araştırmacılar, anormal derecede yüksek ürik asit seviyelerinin yüksek tansiyon, kardiyovasküler hastalık, böbrek hastalığı, bazı kanserler ve Tip-2 diyabete işaret ettiğini ortaya koydu.

Düşük ürik asit seviyesi de depresyon, anksiyete, Parkinson ve Alzheimer ile ilişkilendirildi. Bütün bu hastalıklar basit bir tükürük testi ile teşhis edilebiliyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...