Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Yalnızca 45 dakika sürüyor! Bel ve boyun fıtığına ameliyatsız tedavi, şiddetli ağrıları bile geçiriyor

Yalnızca 45 dakika sürüyor! Bel ve boyun fıtığına ameliyatsız tedavi, şiddetli ağrıları bile geçiriyor
Fotoğraf Başlığı Yalnizca 45 dakika sürüyor! Bel ve boyun fitigina ameliyatsiz tedavi, siddetli agrilari bile geçiriyor

Algoloji Klinik Sorumlusu Prof. Dr. Cevdet Düger, radyofrekans yöntemi ile yapılan ameliyatsız bel ve boyun fıtığı tedavisi hakkında bilgiler verdi. Düger, yöntemin çok şiddetli ağrılarda da etkili olduğuna vurgu yaptı.

Kaydet
a- | +A

Algoloji Klinik Sorumlusu Prof. Dr. Cevdet Düger, bel fıtığının cerrahi dışı tedavisinde en sık uygulanan yöntemlerinden birisi radyofrekans tedavisi olduğunu söyledi. Bu tedavi yönteminin hastalara büyük konfor sağladığının altını çizdi.

SÜRE 45 DAKİKA, AYNI GÜN TABURCU OLMA İMKANI...

Ağrı konusunda hekime başvuran kişilerin en çok bel, boyun, baş, sırt, eklem diz kireçlenmelerine bağlı ağrılar ve yine son dönem kanser hastalarının olduğunu belirten Düger, “Bu şiddetli ağrılarını gidermek için gelen hastalara kullandığımız radyofrekans yöntemi bu rahatsızlıkların tedavisindeki en uygun yöntemlerden birisi. Bu nokta atış yöntem yaklaşık 45 dakika süren ve ameliyathanede uyguladığımız bir işlem. Ardından hastayı 1 saatte gözleyip ardından taburcu ettiğimiz bir yöntem, hastanın konforunu arttıran işlem sonrasında hastayı rahatlatan bir yöntem. Hasta çok şiddetli ağrılarla kıvranırken bize gelip daha sonra rahatlayarak buradan çıkmakta” ifadelerini kullandı.

İLAÇ TEDAVİSİ YARDIMCI TEDAVİ OLARAK KULLANILIYOR

Gerçekleştirdiği tedavinin ağrılar için yüksek başarı oranı olduğunu kaydeden Dr. Düger, “Bel fıtıklarında fıtığın kendisinde tedavi ediyoruz, bel ağrılarına sebep olan etkenleri ortadan kaldırıyoruz veya boyun ağrılarına sebep olan etkenleri ortadan kaldırıyoruz bu şekilde ağrılı hastaları tedavi ediyoruz. Tedavi yöntemlerimizi ilaç tedavisi ve girişimsel tedavi olarak ikiye ayırabiliriz. Bu süreçte ilaç tedavisini daha çok girişimsel tedavilerin yanına yardımcı tedavi olarak kullanıyoruz” dedi.

KANSER HASTALARI İÇİN DE KULLANILABİLİYOR

Kanser hastalarının yaşadığı ağrıları azaltmada bu tedavinin önemli bir rolü olduğunu ifade eden Düger, “Öncelikle kanser hastalarımızda medikal tedavi yani ilaç tedavisi uygulamaktayız. İlaç tedavisi olarak da basamak tedavisini uyguluyoruz onlarda düşük ağrı kesicilerden ilerleyen dönemlerde daha kuvvetli ağrı kesicilere kadar gidiyoruz yani morfin tarzı ağrı kesicilere kadar kullandığımı oluyor. Bunlarda yine girişimsel yöntemleri de kombine etmekteyiz. Bu girişimsel yöntemler örneğin epidural anestezi dediğimiz yöntemi kullanıyoruz kanser hastalarında epidural anesteziyle aylarca hastalarımızın uygulayarak ağrılarını rahatlatabiliyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME
Fıtık için gitti, hayatının şokunu yaşadı! 35 yaşında tek böbrekli olduğunu öğrenen kadın son anda kurtuldu
HABER

Fıtık için gitti, hayatının şokunu yaşadı! 35 yaşında tek böbrekli olduğunu öğrenen kadın son anda kurtuldu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Sağlık
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.