- Simit ve poğaça severler dikkat! Direkt tetiklilyor...
22 dakika önce

Simit, poğaça ve kaymağa dikkat! Migreni tetikleyen gıdalar yapay zekâyla tespit edildi

Nörobilim ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezinde (NÖROM) yürütülen bilimsel araştırmada, yapay zekâ yardımı ile migren hastalığında “beyin-bağırsak-gıda” etkileşiminin şifreleri bulundu. Simit ve poğaça da migreni tetikleyenler listesinde yer aldı. İşte detaylar...
Sağlık - Sağlık
30 dakika önce

Yakın geleceğin problemi yaşlı sağlığı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2020 istatistiklerine göre Türkiye yaşlı nüfusu son 10 yılda yüzde 49 oranında artarak 7 milyon 953 bin 555 kişi oldu.
 - Sinsi hastalık "Lohusa" sendromu
6 saat 28 dakika önce

Yeni bebek heyecanı kâbusa dönüşüyor! Sinsi hastalık "Lohusa" sendromu

Doğum sonrasında annenin yaşadığı ruhsal problemler, bebeğe yeteri kadar bakım verilmemesinden bebeğin hayatının tehlikeye girmesine ve hatta annenin intiharına kadar uzanabiliyor.
Sağlık - Sağlık
16 Mart 2024 - 15:45

Ramazanda şişkinliği geçiriyor, kabızlıktan eser bırakmıyor! Yol kenarlarında bile bolca var

Ülkemizde sık sık tüketilen pazı, sağlık için çok faydalı. Yaprakları, sapları ve kökleri de kullanılan bu sebze kırlarda ve yol kenarlarında kendiliğinden yetişiyor. Doğal iyileştirici etkisiyle ramazanda yaşanan kabızlığı tedavi ediyor ve şişkinlik, hazımsızlık problemlerinin üstesinden geliyor.
Sağlık - Sağlık
16 Mart 2024 - 15:09

Kadınlarda vakalar arttı: Dünyadaki ölümlerin en büyük nedeni

Kadınlarda son dönemde akciğer kanseri vakalarında ciddi artış yaşanıyor. Uzmanlar bu vakaların en büyük nedeninin artan sigara alışkanlığı olduğuna dikkat çekiyor ve elektronik sigara içmenin de kansere davetiye çıkardığı vurgulanıyor.
Sağlık - Sağlık
16 Mart 2024 - 12:39

Yemeden bir kez daha düşünün: Bağırsak kanseri riskini yüzde 40 artırıyor

İşlenmiş gıdalar kansere davetiye çıkarıyor. ABD'de yapılan bir çalışmada, fazla miktarda kırmızı et tüketenlerde yüzde 30, yine aşırı miktarda salam, sosis gibi işlenmiş gıda tüketenlerde yüzde 40'tan daha fazla bağırsak kanseri riski tespit edildiği ortaya çıktı.
Sağlık - Sağlık
16 Mart 2024 - 12:01

Uzmanı cevapladı: Sahur yapmamak kilo verdirir mi?

Ramazan ayında doğru beslenmek sağlık açısından önem taşıyor. Konuyla ilgili uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Burcu Akbeyaz, sahur yapmanın önemine değinerek “Sahur yapmamak kilo verdirmez, mutlaka yapılmalı” dedi.
Sağlık - Sağlık
16 Mart 2024 - 01:08

Kahramanmaraş depremi uyku sağlığını bozdu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde, 11 ildeki yıkım ve acı kayıplar tüm yurdu etkiledi. Yaşanan travmalar derin izlerken bırakırken, uyku sağlığını kötü etkiledi.
Sağlık - Sağlık
16 Mart 2024 - 00:55

Doğal tuzlarda arsenik tehlikesi: Zehir saçıyor!

Aşırı tuz tüketiminin başta kalp ve damar sağlığı olmak üzere birçok hastalığı da beraberinde getirmesi, piyasada ‘doğal tuz’ adı altında rafine edilmemiş tuzların satılmasına sebep oluyor.
Sağlık - Sağlık
16 Mart 2024 - 00:54

Genç nesli bekleyen tehlike: Sosyal jet-lag

Aşırı cep telefonu kullanımı, televizyon gibi gece geç saatlere kadar kullanılan cihazlar, karanlıkta alınması gereken uyku saatlerini kısalttı. Bu durum aynı gün içinde 6 saat diliminden fazla uçan kişilerde görülen jet-lag benzeri sendroma yol açıyor.
 - Demir eksikliği diye bir şey bırakmıyor
15 Mart 2024 - 17:09

Tereyağı ile karıştırıp bol bol yiyin! Demir eksikliği diye bir şey bırakmıyor, kansızlığı tarihe gömüyor

Sağlıklı yaşamın sırrını çok uzaklarda aramaya gerek yok. Doğa bizlere yararlarıyla şifa dağıtan birçok besin sunuyor. Bunların içinde öyle bir gıda var ki tereyağı ile birlikte yenildiğinde hastalıkları uzaklaştırıyor. Uzmanlar bu ikilinin kolesterolü dengeleyip demir eksikliğini tarihe gömdüğünü söylüyor.
 - Tedavi olmazlarsa ehliyet alamayacaklar
15 Mart 2024 - 15:43

Uyku apnesi olanlar dikkat! Tedavi olmayanlara ehliyet yok

Dünya Uyku Günü'nde uyku apnesinin önemi hakkında konuşan Karadağ, Avrupa'da ve Türkiye'de bu hastalık nedeniyle yasal düzenlemelerin yapıldığını söyledi. Karadağ, sürücü belgesi almak isteyenlerin uyku apnesi olmaması gerektiğini kaydedip "Uyku apnesi var ise de tedavi olup öyle sürücü olmaları gerekiyor" dedi. Karadağ, sürücülerin aldığı sağlık raporlarında da uyku apnesi sendromunun sorgulanmasının artık yasal bir zorunluluk olduğunu ifade etti.
 - Canan Karatay'dan 'kaju' uyarısı! Adeta zehir saçıyor
15 Mart 2024 - 12:39

Avuç avuç tüketiyoruz! Canan Karatay 'bir tane bile yemedim' diyerek uyardı, adeta zehir saçıyor

Günümüzde avuç avuç tüketilen kuruyemişlerle ilgili çok konuşulacak değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, "Bugüne kadar bir tane bile yemedim" dedi, vatandaşları bekleyen tehlikeyi açıkladı.
Sağlık - Sağlık
14 Mart 2024 - 15:17

Toplum sağlığı için ciddi risk: Her 7 kişiden 1’inde görülüyor

Her 7 kişiden birinin böbrek hastası olduğuna ve böbreklerin korunmasına yönelik bireysel önlemlerin faydasına dikkat çeken Üroloji Uzmanı Dr. Yusuf Gençten “Böbrek fonksiyonlarınızı kontrol ettirin. Özellikle diyabet, hipertansiyon, obezite veya ailede böbrek hastalığı öyküsü olan bireyler düzenli olarak böbrek fonksiyonlarını kontrol ettirmelidir” dedi.
Sağlık - Sağlık
14 Mart 2024 - 11:41

Sahurda yendiğinde susatmıyor ve kolay kolay acıktırmıyor! Uzmanı tariflerini paylaştı

Şef Serap Türkel Özbayraktar, gün boyu oruç tutanların yaşadığı en büyük problem olan susuzluğa iyi gelebilecek alternatif ve sağlıklı tarifler paylaştı. Protein içeren gıdaların sahurda bol bol yenmesi gerektiğini belirten beslenme ve diyetetik uzmanı Dilem İrkin Koçan ise oruç tutarken susama ve acıkmaya karşı neler tüketilebileceğini tek tek açıkladı.
Sağlık - Sağlık
14 Mart 2024 - 05:31

Sahura kalkanlar dikkat! Uzmanlar iki temel noktaya değindi

Uzmanlar, ramazan ayında oruç tutanların ağız sağlığını koruma ve sindirim sorunları yaşamamaları için tavsiyelerde bulundu. İşte sahurda dikkat edilmesi gereken iki temel nokta ve detaylar...
Sağlık - Sağlık
14 Mart 2024 - 03:29

Doktorla hasta arasına teknoloji giriyor

Modern çağın kaçınılmaz gerçeği olan teknoloji, sağlık alanında bir yandan teşhis ve tedavileri kolaylaştırdığı gibi diğer taraftan klasik tıp anlayışına darbe vuruyor. Uzmanlar, yakın bir gelecekte cerrahların yerini robotların alacağını söylüyor.
Sağlık - Sağlık
14 Mart 2024 - 03:15

Oruç hem ruha hem vücuda iyi geliyor

Sağlıklı kişilerde vücudu temizleyen oruç, mecburi olarak ilaç kullanmak durumunda olan bazı kronik hastalar için doktor kontrolünde hareket etmeyi gerektiriyor.
 - Kovid ömrümüzden çaldı
13 Mart 2024 - 20:55

Kovid ömrümüzden çaldı: Beklenen yaşam süresi 1,5 yıl kısaldı

ABD merkezli bir araştırma dünyayı sarsan Kovid-19 salgınının ortalama yaşam süresini 1,5 yılı aşkın kısalttığını ortaya koydu. Araştırmacılar konuya ilişkin, "Salgın sırasında, ülkelerin ve bölgelerin yüzde 84'ünde beklenen yaşam süresi azaldı. Bu durum, yeni patojenlerin yıkıcı potansiyel etkilerini ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı. 
 - Sahura kalkmadan oruç tutanlar dikkat!
13 Mart 2024 - 10:00

Sahura kalkmadan oruç tutanlar dikkat! Uzman isim 'açlık süresi 20 saati buluyor' diyerek uyardı

Uzmanlar sahur yapmadan oruç tutanları uyardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı İray Şen, “Sahuru atladığımız zaman açlık süresi 20 saati bulduğu için bu süreç bizi yorabilir” diyerek yapılması gerekenleri sıraladı. Diyetisyen Gülsüm Hazman da sahurda içilen bir bardak ayranın gün içinde dinç tutacağına değindi, işte detaylar...
Sağlık - Sağlık
12 Mart 2024 - 16:37

Sık sık boyun ağrısı çekenler dikkat! Uzmanı ‘sebebi araştırılmalı’ diyerek uyardı

Uzun süre geçmeyen hatta artış gösteren boyun ağrısının sebebini bulmak için mutlaka bir doktora danışılması gerektiğinin altını çizen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Canan Yıldırım; kontrolsüz kilo alan, uzun süre oturarak çalışan ve sigara içen kişilerin risk altında olduğunu söyledi.
Sona Git