BAŞA DÖN
Arama
Kapat
Ana Sayfa
Abonelik
E-Gazete
Bizim Sayfa
Turkiye Newspaper
ARAMA
VİDEO
FOTO
Türkiye Gazetesi
YAZARLAR
SON DAKİKA
GÜNDEM
POLİTİKA
EKONOMİ
DÜNYA
SPOR
OTOMOBİL
SAĞLIK
YAŞAM
MAGAZİN
TEKNOLOJİ
Kültür-Sanat
Eğitim
Emlak
15 Temmuz Destanı
E-Gazete
Arşiv
Gazete Oku
DÜNYA
-
Fransızlar güvenlik yasa tasarısına karşı özgürlüklerini korumak için yürüdü
DÜNYA
-
Portekiz'de Kovid-19 salgınında vaka ve ölü sayısı en yüksek düzeye ulaştı
SPOR
-
Szalai transferi KKTC’de tartışma çıkardı
DÜNYA
-
Avusturya’da binlerce gösterici Kovid-19 önlemlerini protesto etti
YAŞAM
-
İstanbul'da kar sonrası oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
DÜNYA
-
Biden, Obama döneminde görev yapmış isimleri Dışişleri Bakanlığına getirmeye devam ediyor
SPOR
-
Trabzonspor, deplasmanda Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı
YAŞAM
-
İstanbul’da karın tadını çocuklar çıkardı
YAŞAM
-
Otomobildeki cinayetin sebebi ortaya çıktı!
DÜNYA
-
KKTC'de kısmi sokağa çıkma yasağı yürürlüğe giriyor
GÜNDEM
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kar altında yürürken fotoğraf paylaşımı
SPOR
-
Okan Buruk, maçın hakemi Alper Ulusoy'a tepki gösterdi
DÜNYA
-
Danimarka’da 2 ayda 256 mutasyona uğramış Covid-19 vakası tespit edildi
DÜNYA
-
Dünya genelinde tedavisi süren Kovid-19 hasta sayısı 25 milyonu aştı
GÜNDEM
-
Ülkü Ocakları: Şuşa’da okul yapmak Türk coğrafyasına ve ecdadımıza karşı asli sorumluluğumuzdur
YAŞAM
-
Karı koca birbirini bıçaklayıp öldü!
GÜNDEM
-
28 Şubat mağdurlarından öğretmen Zekiye Yağmurcu vefat etti
YAŞAM
-
Bir anda ortaya çıktı! Vatandaş tedirgin
GÜNDEM
-
Günlük koronavirüs verileri açıklandı
SPOR
-
Mesut Özil'den Fenerbahçe paylaşımı
SAĞLIK
'Uyku alışkanlığınız duruşunuzu bozmasın'
Yatış pozisyonunun postürü etkilediğini belirten Uzm. Dr. Şevket Yalçın, “Hangi pozisyonda yatılırsa yatılsın, yumuşak yataklardan kaçınılmalı, çok sayıda ve sert yastıklar tercih edilmemeli. Bel ve boynun zorlanmasına yol açabileceği için yüzüstü pozisyonda uyumaktan kaçınılmalıdır” dedi.
Bilim Kurulu Üyesi Gündüz: Aşıda tedirginliğe ve tereddüde gerek yok
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, CoronaVac aşısının Türkiye'deki çalışmasında herhangi ciddi bir yan etki görülmediğini belirterek aşı yapılmasında tedirginliğe ve tereddüde yer olmadığını söyledi.
Covid'in şifreleri elinizin altında
Platformda, "hastalığı atlatanların aşılanmasına gerek var mı"dan "koronavirüs bilim dünyasında henüz adını duyurmuşken nasıl bu kadar kolay aşısı bulundu"ya kadar pek çok konu aydınlatılıyor.
'İki farklı aşı vurulmaya gerek yok'
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde aşılar vurulmaya başladı.
'Covid-19, obez hastalarda daha ağır seyrediyor'
Obezitenin birçok yan hastalığa davet çıkardığını belirten Doç. Dr. Uğur Ekici, “Covid-19 hastalığı ile obezite arasındaki olumsuz birlikteliğin sebepleri tam olarak bilinmemektedir. Ancak obez hastalarda hastalığın daha ağır seyrettiği bilinmektedir. Covid-19 açısından astım, kronik akciğer hastalığı, diyabet, kalp ve kronik böbrek hastalığı olan bireyler daha yüksek risk altındadır" dedi.
Önemli gelişme! Kanseri 12 ay durduran ilaca onay çıktı
Yumurtalık kanseri tedavisinde niraparib isimli ilaç kullanılmasına İngiltere’de onay çıktı.
Kovid-19 aşısı yaptıran Akşener'e Bakan Koca'dan teşekkür
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kovid-19 aşısı yaptırdığını bildirdi. Sağlık Bakanı Koca ise "Meral Akşener Hanımefendi’ye aşı davetimizi kabul ederek aşı olmaları vesilesi ile çok teşekkür ediyorum. Salgınla mücadeleyi birlikte kazanacağız." açıklamasında bulundu.
Bilim Kurulu Üyesi Taşova: 2 farklı aşı vurulmaya gerek yok
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, ‘CoronaVac’ aşısı olan bir kişinin tekrardan başka bir aşı yaptırmasına şu aşamada gerek olmadığını ve vücuda 2 farklı antijen verilmesinin ne gibi sonuçlar doğuracağını bilmediklerini, araştırmaların yapıldığını söyledi.
Prof. Dr. Kaygusuz'dan 'CoronaVac' açıklaması: "Ümitliyiz"
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Prof. Dr. Sedat Kaygusuz, CoronaVac aşısının etkisinden bahsederek, "Beklentimiz, iki aşı olduktan 3 hafta sonra istediğimiz antikor seviyesine ulaşmaktır. Bu aşıyla yapılan faz iki çalışmaları ve faz üç ara sonuçlarında aşı olanların yüzde 95’ine yakınında oluşumunu görmekteyiz. Dolayısıyla bizim de bu aşıyla bu rakamlara ulaşacağımızdan ümitliyiz" dedi.
Salgında aşırı D vitamini kullanımına dikkat
Uzm. Dr. Aysun Özbek, salgın sürecinde bağışıklığı güçlü tutmak adına vitaminlerin, özellikle D vitamini ile gıda takviyelerinin kontrolsüzce kullanılmasının olumsuz sonuçlar doğurabileceğini söyledi.
Uzman isim açıkladı: Salgın hastalığın yok edilebilmesi için 3 yol var
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Levent Doğancı, etkili ve özgül bir antiviral tedavisi olmayan bu salgın hastalığın yok edilebilmesi için 3 yol olduğunu belirerek detayları açıkladı.
Yetişkinler günde 2-2.5 litre su içmeli
Çocukların günde 8 bardak (1,5 litre), yetişkinlerin ise kadınların 2, erkeklerin 2,5 litre su içmesi gerekiyor.
Ağız kanserlerinde bu detaylar önem taşıyor!
Bilindiği üzere kanser vücudun hemen her bölgesinde oluşabilen ciddi hastalıklardandır. Bunlardan biri de 'Ağız Kanserleri'dir.
Yürüteç ve örümcek kullanımına dikkat
Yürüteç ve örümceklerin çocuğun gelişimine katkı sağladığını belirten Çocuk Gelişim Uzmanı Nur Kevser Abdioğlu, ev kazalarının önüne geçilmesi için yürüteç kullanan çocukların sürekli ebeveyn gözetiminde olmaları gerektiğini söyledi. Fizyoterapist İrem Nur Komaz ise yürüteçlerin günde yarım saati aşmayacak şekilde kullanılması gerektiği uyarısında bulunarak, çocuğun güvenli ve sağlıklı gelişimi için klasik örümcek yürüteçlerin yerine, ilk adım araba kullanımının daha uygun olduğunu belirtti.
Koca: Aşı olan sağlık çalışanı sayısı 100 bini geçti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, birinci doz CoronaVac aşısını olan sağlık çalışanı sayısının 100 bini geçtiğini açıkladı.
Aşıda öncelikli meslek grupları belli oldu
Sağlık Bakanlığı, Covid-19 aşısı olacak grupların detaylarını yayımladı.
'Covid-19, obez hastalarda daha ağır seyrediyor'
Obezitenin birçok yan hastalığa davet çıkardığını belirten Doç. Dr. Uğur Ekici, “Covid-19 hastalığı ile obezite arasındaki olumsuz birlikteliğin sebepleri tam olarak bilinmemektedir. Ancak obez hastalarda hastalığın daha ağır seyrettiği bilinmektedir. Covid-19 açısından astım, kronik akciğer hastalığı, diyabet, kalp ve kronik böbrek hastalığı olan bireyler daha yüksek risk altındadır" dedi.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Kritik uyarı! Covid-19 ani felç sebebi
Koronavirüs enfeksiyonlarının üçte biri nörolojik belirtilerle ortaya çıkıyor. Santral sinir sistemini etkileyen Covid-19 virüsü pıhtılaşma eğiliminin artması sebebiyle ani felçlere sebep oluyor.
03.12.2020
Virüsü evinizde misafir etmeyin
Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Onur Turan, pandemi sınırlamaları sebebiyle dışarıda buluşamayan insanların evlerde bir araya geldiğini ve bunun da bulaşma riskini artırdığını belirtti.
03.12.2020
C vitamini ve sarımsak işe yaramıyormuş!
Bağışıklık sistemini güçlendiren vitamin ve mineral gibi mikrobesinlerin, Covid-19 riskini azaltıp azaltmadığına yönelik araştırmalar devam ediyor. Buna göre D vitaminin hastalıktan korunmada çok önemli olduğunu belirten uzmanlar, normal düzeydeki D vitamini seviyelerinin Covid-19 tedavisinde avantaj sağladığını söylüyor.
03.12.2020
Türklerin aşısına onay çıktı
Koronavirüse karşı yüzde 95 etkili olan aşı adayı için onay veren ilk ülke İngiltere oldu. Önümüzdeki hafta ilk aşılar öncelikli kişilere vurulacak.
03.12.2020
Koronavirüsünün hedef tahtası: Kalp
Uzmanlar, akciğerlerde oluşturduğu tahribatla yaşamı tehdit eden korona virüsünün kalp damarlarında pıhtılaşma ve tıkanmaya neden olarak kalp krizi, kalp kası iltihabı, kalp ritim bozukluğuna neden olabileceğini belirtti.
02.12.2020
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gündüz: Daha sağlıklı bir yaza gideceğiz
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, “Ocak ayından itibaren toplumun aşılanmasıyla ciddi bir bölümünün bağışıklık kazanacağını öngörüyoruz. İnşallah bahar aylarıyla beraber daha sağlıklı bir yaza gideceğiz” dedi.
02.12.2020
Bakan Koca müjdeyi verdi: İlk aşı 11 Aralık'ta
Sağlıkçılardan başlayarak bu ay 10 milyon kişi aşılanacak. Yerli aşı, nisandan sonraya yetişinceye kadar Pfizer vurulacak.
02.12.2020
Uzmanından Kovid-19'a karşı "bağışıklığı güçlendirin" uyarısı
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Alpaslan Tanoğlu, bilimsel araştırmalarda vitamin C, D, ve E'ye ilave olarak çinko ve omega-3 yağ asitlerinin günlük tavsiye edilen miktarlarda düzenli olarak tüketilmesinin yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) viral yükünü ve hastanede kalış süresini azaltarak seyirde yararlı bir etkiye sahip olabileceğinin öne sürüldüğünü belirtti.
01.12.2020
Kan testiyle Alzheimer 4 sene önceden tahmin ediliyor
Kanın yüzde 55’ini oluşturan sarı sıvı plazmada P-tau181 ve Nörofilament Hafif Zincir (NfL) proteinleri bulunuyor. Bir kan testiyle bu proteinlerin moleküllerinden faydalanılarak Alzheimer hastalığı 4 sene kadar önceden tahmin edilebiliyor.
01.12.2020
Covid-19 mücadelesine 'nükleer teknoloji' desteği
Amerikan Illinois Üniversitesi Nükleer Plazma ve Radyoloji Mühendisliği Bölümünde görev yapan Araştırmacı Dr. Mehmet Türkmen, nükleer teknolojinin ve tekniklerin Covid-19 ile mücadelede çok önemli bir aktör olduğunu belirterek, "Nükleer ışınlama tesisleri hem Covid-19 gibi salgın hastalıklara yol açan bakteri virüsleri yok etmede hem de bugün hastanelerde kullandığımız tıbbi cihazların sterilize edilmesinde önemli bir rol oynuyor" dedi.
01.12.2020
Covid-19, kiloluları daha çok öldürüyor
Yüksek kiloda ve obeziteli Covid-19 hastalarının, normal kiloda olanlara göre hastaneye yatışta yüzde 113, ölümde ise yüzde 45 daha fazla olduğu ortaya çıktı.
01.12.2020
Pandemide de bebeğinizi emzirin
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Orcan Altan, pandemi sürecinde bebek emzirmenin önemini vurguladı.
01.12.2020
Çocuklara da zatürre aşısı yaptırılmalı
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüsün çocuklarda ağır seyretmesini engellemek için eksik olan zatürre aşılarının yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
01.12.2020
Virüs savaşçısı et ve süt
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya: “Virüsle savaşmak için gerekli olan vitamin ve mineral desteğinin büyük oranda taze mevsim sebze ve meyvelerinden alınması, bol protein tüketilmesi gerekiyor.”
01.12.2020
Vitamini sebze ve meyveden alın
Çin’de Şubat 2020’de yayımlanan bir derlemede Covid-19’la mücadele için A, B, C, D ve E vitaminlerinin; selenyum, çinko, demir minerallerinin ve Omega-3 çoklu doymamış yağ asitlerinin (PUFA) önemi vurgulandı.
01.12.2020
Bilim dünyası o soruyu tartışıyor! Virüsü yayma süresi bir hafta mı?
Bilim dünyası koronavirüs hastalarının izolasyon sürelerinin kısaltılıp kısaltılamayacağı tartışılıyor.
30.11.2020
Moderna aşısından müjdeli haber: Ciddi vakalarda yüzde 100 etkili
ABD'li biyoteknoloji şirketi Moderna, yüzde 94,1 oranında etkili olan Covid-19 aşısı için ABD ve Avrupa Birliği'nde (AB) acil kullanım iznine başvuracağını açıkladı. Moderna ayrıca, aşının ciddi vakaları önlemede yüzde 100 etkili olduğu belirtti.
30.11.2020
Başhekimden sahilde yürüyüş yapanlara tepki: İnsanları gördükçe hakkımızı hiçbirine helal etmiyorum
Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi, kentte hafta sonu sahilde yürüyüş yapan insanlara ilişkin, "İnsanları gördükçe hakkımızı hiçbirine helal etmiyorum." dedi.
30.11.2020
Covid-19'lu obez kişilerin ölüm riski yüksek
Çin, Fransa, İtalya, İngiltere ve ABD'nin aralarında bulunduğu 10'dan fazla ülkeden araştırmanın tarandığı meta analizde, yüksek kiloda ve obeziteli Covid-19 hastalarının, Covid-19 pozitifliğinde yüzde 46, hastaneye yatışta yüzde 113, ölüm sonlanımında yüzde 48'lik artış gösterdiği ortaya konuldu.
30.11.2020
Sağlık Bakanlığı 81 ile gönderdi: İşte koronavirüs ilaçlarının kullanımı
Covid-19 hastalarının tedavilerinde kullanılan ilaçların etkinliğinin sağlanması ve yanlış kullanımın önüne geçilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ile ilaç kullanım broşürleri gönderildi.
29.11.2020
45 dakikada sigaradan kurtulmak mümkün
Sigara tiryakileri artık ‘Ben çok bağımlıyım kurtulamam’ düşüncesinin arkasına sığınamayacak. Northwest Üniversitesi'nden Doç. Dr. Çağlar Seziş, kişinin sigaraya ne kadar çok bağımlı ise bırakmasının da 45 dakika kadar kolay olduğunu söyledi. Seziş, sigaranın yanı sıra, kilolarından şikayetçi olan kişilerin de fazlalıklarından kurtulmanın mora terapi ile mümkün olduğuna dikkat çekti.
29.11.2020
Aşı, Covid-19 vaka sayılarını tersine çevirecek
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, "Covid-19 vaka sayılarını tersine çevirmek için aşı şart, başka hiçbir şansımız yok. Aşılar yapılmaya başladıkça kendimize gelmeye başlayacağız, normalimize döneceğiz." dedi.
28.11.2020
SMA Bilim Kurulu: Pandemi koşullarında gen tedavisi uygulaması uygun değil
SMA Bilim Kurulu, SMA hastalarında gen tedavisine ilişkin mevcut verilerin yetersiz olduğu, Covid-19 sürecinde bağışıklığın baskılanmasının ölüm riskini artırabileceği nedenleriyle gen tedavisi uygulamasının şu an için uygun olmadığını bildirdi.
28.11.2020
Koronavirüse karşı hamsi tüketin
Koronavirüse karşı bağışıklığın güçlü tutulması gerektiği şu günlerde balık tüketimine ağırlık verilmesi gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Sümeyra Candan “Ağır metal içermeyen hamsi, istavrit ve sardalya gibi balıkları şu sıralar rahatlıkla tüketebilirsiniz” dedi.
28.11.2020
61 milyon kişinin bağışık olması şart
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhan Sakarya bağışıklığın ya hastalanarak ya da aşı olarak geliştirilebileceğini belirterek, virüsün toplumdan tamamen temizlenebilmesi için nüfusun yüzde 75’nin bağışık olması gerektiğini söyledi.
28.11.2020
COVID-19 AIDS’le savaşa darbe vurdu
Günümüzdeki tedavilerle başarılı şekilde kontrol altına alınabilen HIV/AIDS hastalığında, şüpheli kişilerin koronavirüs korkusu yüzünden test yaptırmaya gitmemesi, yeni teşhislerin azalmasına sebep oldu. Teşhis edilmeyen vakalar virüsü bulaştırmayı sürdürüyor.
28.11.2020
Yüksek kolesterol Covid-19’da risk faktörü
Laboratuvar ortamında yapılan yeni araştırmalar, kolesterolün koronavirüsün insan hücrelerine bulaşmasında taksi görevi gördüğünü gösteriyor.
27.11.2020
Uzmanından 'adenovirüs' uyarısı: Covid-19 kadar hızlı yayılabiliyor
Adenovirüslerin Covid-19 kadar hızlı yayılabildiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Tanrıverdi, "İlk olarak genelde gözlerde kızarıklık, çapaklanma, batma, yanma, sulanma, ışık hassasiyeti, bulanık görme ve göz kapaklarında ödem meydana gelir. Belirtiler gözlemliyorsanız vakit kaybetmeden hekime başvurun" uyarısında bulundu.
27.11.2020
Kan grubu “0” veya "negatif" olanların koronavirüse yakalanma riski daha az
Kanadalı bilim insanları yeni tip koronavirüs (Covid-19) ve kan grupları arasındaki ilişkiye dair yeni bir araştırma yayımladı. 225 bini aşkın kişinin incelendiği çalışmada, Covid-19'a yakalanma riskinin, 0 kan grubuna sahip olan insanlarda yüzde 12; A, B, O ya da AB fark etmeksizin negatif kan gruplarına sahip olan kişilerde ise yüzde 21 oranında daha düşük olduğu belirtildi. Bununla birlikte, hem 0 hem de negatif kan grubuna sahip olan insanların ise koronavirüsten ölme riskinin yüzde 13 ile 19 arasında daha düşük olduğu ortaya kondu. Çalışmada B kan grubuna sahip insanların ise şiddetli Covid-19 hastalığına yakalanma olasılığının A grubuna göre yüzde 21 daha fazla olduğu belirtildi.
27.11.2020
Koronavirüs hastaları için 'yerli' solunum cihazı kullanılmaya hazır
Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında yüzde 100 yerli 'solunum cihazı' Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde kullanılmaya başladı.
27.11.2020
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
E-Gazete
Günlük olarak gazetemizi okuyabilir, sayfalar arasında gezebilirsiniz.
Piyasalar
Fark %
BIST 100
1524
% -1.49
USD
7.4703
% 1.46
EURO
9.0318
% 0.92
GBP
10.1498
% 0.7
Altın
440.306
% 0.71
VİDEO HABER
FOTO HABER
İstanbul’da karın tadını çocuklar çıkardı
İstanbul’da PKK/YPG'li 8 şüphelinin yakalandığı operasyon kamerada
Kar altında, su deposu üstünde online ders
Otomobil sahipleri dikkat! 1 Şubat'ta sona eriyor
Dilekçeyle uğraşma derdine son! e-Devlet'ten yeni bir hizmet daha
Gökten başına servet yağdı
?
Kapat
KAPAT