SAĞLIK - SAĞLIK
10 Ocak 2018 - 15:48

Sağlık Bakanlığından 'Ibuprofen etkin maddeli ilaç' açıklaması

Sağlık Bakanlığından, "Ibuprofen etkin maddeli ilaçlarda tehlike" başlığıyla bazı basın organlarında yer alan haberlere ilişkin yapılan açıklamada, bu ilaçların erkeklerde kısırlığa sebep olduğu yönünde iddialar yer aldığı anımsatıldı.
SAĞLIK - SAĞLIK
09 Ocak 2018 - 16:14

Burun tıkanıklığı tedavisi nelerdir? (Burun tıkanıklığı nasıl açılır)

Burun tıkanıklığını genelde sinüzite dayalı olarak görürler. Hayatı kâbusa çeviren bir rahatsızlıktır. Çoğunlukla soğuk ve kirli havalar da daha çok görülen burun tıkanıklığı nadir de olsa diğer günlerde de görülmektedir. Peki burun tıkanıklığını açmak için ne yapmalıyız, burun tıkanıklığı nasıl geçer? Burun tıkanıklığından şikâyet edenler bu habere dikkat!
SAĞLIK - SAĞLIK
09 Ocak 2018 - 12:33

Ambulanslar, 5 milyona yakın hastanın imdadına koştu

Sağlık Bakanlığının 112 acil hizmetleri kapsamında, Ocak-Kasım 2017 tarihlerinde 4 milyon 765 bin 614 hastaya kara, hava ve deniz ambulanslarıyla hizmet verildi.
SAĞLIK - SAĞLIK
09 Ocak 2018 - 12:18

Obezite ile genetik mutasyonun bağlantılı olduğu ortaya çıkarıldı

İngiliz bilim adamları, bir gendeki mutasyonların obezite ile bağlantısı olduğunu ortaya çıkardı.
SAĞLIK - SAĞLIK
09 Ocak 2018 - 12:16

Gereksiz antibiyotiğin önüne geçecek çalışma

Dr. Naşide Gözde Durmuş, çocukken yaşadığı hastalıktan yola çıkarak başladığı ve hastaya özel antibiyotik kullanımını sağlayacak ilaç tarama testi projesinin laboratuvar testlerinde başarılı sonuç aldı.
SAĞLIK - SAĞLIK
09 Ocak 2018 - 07:31

Uzamış öksürük verem belirtisi

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülfem Yıldırım, uzamış öksürük şikâyeti olanların verem hastalığını aklına getirerek mutlaka doktora başvurmalarını tavsiye etti.
SAĞLIK - SAĞLIK
09 Ocak 2018 - 07:27

Türk profesör, prematürelerde körlüğü engelleyen tedaviyi buldu

Erken doğan bebeklerde körlüğe yol açan hastalığın tedavisi artık Prof. Dr. Hüseyin Tetik’in adıyla anılıyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
09 Ocak 2018 - 07:23

Prof. Dr. Metin Başaranoğlu: Şişmanlık sirozunun tedavisi yok

Trans yağ ve mısır şurubu kökenli sanayi tipi fruktoz karışımı yiyeceklerin tedavisi olmayan karaciğer yağlanmasına sebep olduğu son yıllarda sık sık gündeme gelen sağlık problemlerinden biri.
SAĞLIK - SAĞLIK
09 Ocak 2018 - 07:21

Göz seğirmesi nörolojik hastalık belirtisi olabilir

Hepimizin arada sırada gözleri seğirir. Hayra yorar pek önem vermeyiz...
SAĞLIK - SAĞLIK
09 Ocak 2018 - 07:14

Düşüğü erken teşhis etmek mümkün

Yaklaşık her dört gebelikten biri düşükle sonuçlanıyor. Üstelik bu ihtimal yaşla birlikte artıyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
09 Ocak 2018 - 07:13

Obezite, meme kanserini artırıyor

Prof. Dr. Atilla Soran: "Meme kanserinde yaş ortalaması gençlere doğru kayıyor. Türkiye'de genç kadınlardaki meme kanseri oranı ABD'nin 2 katı." dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
08 Ocak 2018 - 17:49

Canan Karatay'a kimsenin soramadığı soruyu sordu

Sağlık konusunda yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Canan Karatay, katıldığı canlı yayında sunucunun "Sizi eleştiren doktorların hepsi yanlış, bir tek siz mi doğrusunuz?" sorusuyla karşı karşıya kaldı.
SAĞLIK - SAĞLIK
08 Ocak 2018 - 15:50

'Verem en çok ölüme neden olan 10 hastalıktan biri'

Türk Toraks Derneği Tüberküloz Çalışma Grubu Başkanı Dr. Onur Fevzi Erer, "ince hastalık" olarak bilinen veremin (tüberküloz) dünyada en çok ölüme yol açan 10 hastalıktan biri olduğunu, ancak tedaviye başlanan hastalarda bulaşıcılığın hızla azaldığını belirtti.
SAĞLIK - SAĞLIK
08 Ocak 2018 - 15:12

ALO 182 neden aranmıyor? | Hastaneden Nasıl Randevu Alacağım?

Hafta başında hastaneden randevu almak için ALO 182'yi arayan vatandaş büyük şok yaşadı. Kış döneminde çoğunlukla gribal enfeksiyonlar artıyor ve hastaneler dolup taşıyor. Sağlığı için 182'yi çeviren vatandaşın telefonu ise meşgule düşüyor. Peki ALO 182 neden aranmıyor? Binlerce kişi 'Hasteneden Nasıl Randevu Alacağım' diye aratıyor. Peki vatandaş Hastaneden Nasıl Randevu Alacak, ALO 182 ne zaman düzelecek? İşte MHRS hastane randevu sistemi ile ilgili merak ettikleriniz
SAĞLIK - SAĞLIK
08 Ocak 2018 - 13:07

Tiroit gebeliğe engel mi? (Tiroit nedir, gebelikte tiroid belirtileri nelerdir?)

Son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz bir hastalık hâline gelen tiroide dikkat! Peki nedir bu tiroit hastalığı, belirtileri nelerdir, tiroitin gebe kalmayı engellediğine dair söylentiler doğru mudur? Bu ve benzeri sorular sizlerinde kafasını kurcalıyorsa haberimizi dikkatlice okuyunuz...
SAĞLIK - SAĞLIK
08 Ocak 2018 - 12:16

Türkiye 'ince hastalık'ın tedavisinde başarılı

Uzmanlar, halk arasında "verem", "ince hastalık" olarak bilinen, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen dünyada tüm ölüm nedenleri arasında 9. sırada yer alan tüberkülozun, Türkiye'deki tedavi başarı oranının yüzde 90'lar seviyesinde bulunduğunu bildiriyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
08 Ocak 2018 - 11:54

Kalp-damar ve yüksek tansiyon hastalarına kış uyarısı

Türk Kardiyoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol, kalp yetersizliği hastalarının kış aylarında daha fazla hastaneye yattığı ve ölümlerin de kış aylarında daha fazla olduğunun saptandığını belirterek, "Yapılan bir çalışma, aralık ve ocak aylarında, ağustos ayına kıyasla kalp krizlerinin yüzde 35 daha fazla olduğunu göstermiştir." dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
07 Ocak 2018 - 23:25

Beyaz sirke nedir, faydaları nelerdir? (Beyaz Sirke Neyden Yapılır)

Son dönemlerde bir çok faydasının ortaya çıktığı beyaz sirkeyi herkes merak ediyor. Beyaz sirke nedir, faydaları nelerdir, neyden yapılır soruları ise en çok aranan listesinde yer alıyor. Biz de sizler için beyaz sirke faydaları ile ilgili merak ettiklerinizi derledik. İşte beyaz sirkeye dair merak ettikleriniz
SAĞLIK - SAĞLIK
07 Ocak 2018 - 20:21

Kırmızı turp nelere iyi gelir? (Kırmızı Turpun Faydaları Nelerdir?)

Kırmızı turp nelere iyi gelir? Kırmızı turpun faydaları nelerdir? Çoğunlukla kışın tüketilen kırmızı turpun faydaları saymakla bitmiyor. Kırmızı turp beyaz etli bir sebzedir ve çiğ olarak da tüketilebilir. Bu sebzenin faydaları ise saymakla bitmiyor.
SAĞLIK - SAĞLIK
07 Ocak 2018 - 19:51

'Açık limonata içmeyin' uyarısı

Lemonera Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yüce, otel, restoran ve kafelerde satılan açık limonatalar konusunda tüketicileri uyararak, "Tüketicinin açık limonataların doğalını yapayından ayırt etmesi mümkün değil. Limonatanın nereden alındığını sorun, limonata diye sitrik asit (limon tuzu) içmeyin." dedi.
SAĞLIK - SAĞLIK
07 Ocak 2018 - 16:59

Canan Karatay: Kelle paça ye, botoksa ihtiyacın kalmaz

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kollajen içeren kelle paça yiyen insanların botoksa ihtiyaç duymayacağını söyledi.
Başa Dön Sona Git