‘Altılı Masa’da altı adam krizi

- Güncelleme:
‘Altılı Masa’da altı adam krizi

Seçim 2023 Haberleri

Millet İttifakı’nda liste depremi sürüyor. Açıklanan bazı isimler büyük tartışmaları da beraberinde getirdi. 

İyi Parti lideri Meral Akşener, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen için ‘berrak bir zekâsı olan büyük insan’ diyen avukat İrfan Sönmez’i Elâzığ’dan milletvekili yaptı. Gaziantep’te ise Akşener galiz küfürleriyle gündeme gelen Mehmet Mustafa Gülban’ı vekil olarak açıkladı. Şehit yakınına küfür eden Lütfü Türkkan da Kocaeli 1. sıradan aday gösterildi. FETÖ’nün paravan gazetesi “Taraf”ta yazılar yazan Yüksel Taşkın, CHP İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu.  Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise DEVA Partisi kontenjanından CHP listesinden aday olarak gösterildi. 

İşte bütün bu isimlere kendi parti tabanlarında da büyük tepki var. CHP’li isimler Sadullah Ergin’li listelere ‘işgal listesi’ benzetmesi yaptı. Sosyal medyada başta olmak üzere tüm mecralarda muhalefetin en önemli gündemlerinden biri hâline gelen olaya ilişkin CHP de çözüm arayışına girdi. DEVA yetkililerine giden CHP’liler Ergin’in yerine başka bir isim önerilmesini istedi.

Eski bakan İdris Naim Şahin’e de benzer eleştiriler var. İyi Parti, İdris Naim Şahin’i, Ordu 1. sıra milletvekili adayı yapması sonrası bazı isimler bu yanlıştan dönülmesini istiyor.  İyi Parti’nin Ordu İl Kurucu Üyesi ve eski İl Başkan Yardımcısı Nuray Özdemir, görevinden ve partisinden istifa etti. Bir tepki de milletvekili adaylığından çekildiğini duyurduktan sonra partisine yönelik eleştirilerine devam eden Aytun Çıray’dan geldi. İdris Naim Şahin’in adını öğrendiğinde şoke olduğunu belirten Çıray “Peki ne yapmak isteniyor?” diye sordu. Aytun Çıray “Şu anda İyi Parti listelerine bakın. Elâzığ 1. sıra Fetullah’a “Allah dostu” diyen biri. Kars 1. sıra adayı Menzilci görünüyor. Hatay’da genç, sporcu Gökhan Zan 2. sıraya konularak seçilmesinin önüne geçildi. Gaziantep 1. sıra adaylığına ise sosyal medya paylaşımlarında âdeta uyuşturucu kullanıyormuş gibi küfürler eden birini getirmişler” dedi. Kendisine “Sus, zamanı mı?” diyenlere seslenen Çıray “Evet tam zamanı. Milletvekili aday listeleri kesinleşmedi. Düzeltme yapılırsa partimize bir şans ortaya çıkabilir. Bunu söylerken yanlış yorumları önlemek için yazayım: Ben asla aday değilim” açıklamasını yaptı. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...