Millet İttifakı’nda isyan: Muhalefette liste depremi sürüyor

- Güncelleme:
Millet İttifakı’nda isyan: Muhalefette liste depremi sürüyor

Seçim 2023 Haberleri

Altılı Masa’nın listesi açıklanınca kavgalar ve istifalar birbirini izledi. Krizin başlangıcı CHP’de oldu. Diğer partilere 71 yer ayrılıp CHP’lilerin dışarıda kalması kavga getirdi. Arbedeyi korumalar önledi. CHP’de, İyi Parti’de ve Gelecek Partisinde istifa yağmuru yaşandı.

HABER MERKEZİ ANKARA - Millet İttifakında milletvekili listelerinin hazırlığı da listelerin açıklanması da sancılı bir süreci beraberinde getirdi. Kriz, önce CHP Genel Merkezinde kendini gösterdi. Milletvekili listelerinin YSK’ya teslim edilmesinden bir gün önce Saadet, DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti’den 71 ismi listesine alan CHP Genel Merkezi’nde kriz yaşandığı belirtildi.

İddiaya göre; dört defa ertelenen Parti Meclisi (PM) toplantısında, önce ittifak ortaklarının CHP listelerindeki yerleriyle ilgili tartışma çıktı. Diğer partilerle ilgili sorun kısmen aşılırken, bu defa da listelerde kendilerine yer bulamayan CHP’liler kavga çıkardı. PM üyesi Hakkı Süha Okay’ın genel başkan yardımcılarının üzerine yürüdüğü, arbedeyi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumalarının ayırdığı öne sürüldü. Tartışmalar toplantı boyunca devam etti.  CHP’de PM’deki kavganın yankıları sürerken, listedeki sırasından memnun olmayan veya hiç listeye giremeyen CHP’lilerden de istifalar geldi. CHP Ardahan Milletvekili Özel Özen aynı şehirde 2. sırada aday gösterilince istifa etti. CHP Kocaeli Milletvekili aday adayı olan Ömer Faruk Başaran da aday listesinde yer bulamamasının ardından CHP üyeliğini bıraktı. 

İYİ PARTİ’DEN BEŞ İLDE İSTİFA

İyi Parti’de de İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray’ın istifasının ardından ayrılışlar devam etti. Eski Teknik direktör Ünal Karaman’ın 1. sıradan aday gösterildiği Konya’da, 5. sıradaki  sırasını beğenmeyen Süleyman Şenol, adaylıktan ve İyi Parti’den istifa etti. Benzer bir istifa Ordu’da yaşandı. Eski AK Partili isimlerden İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, 1. sıradan aday gösterilince İyi Parti’nin Ordu İl Kurucu Üyesi ve eski İl Başkan Yardımcısı Nuray Özdemir görevinden ve partisinden ayrıldı. Erzurum’da 6. sıra adayı olan Esra Akpınar ile Gaziantep Milletvekili aday adayı olan İbrahim Keskin ile  Şanlıurfa eski il başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı listeye giremeyince istifa ettiler. Yine Şanlıurfa’da Ahmet Ersin Bucak, Abdullah Tüysüz, Harran eski Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve Ziya Bağış da adaylıktan çekildiklerini duyurmuştu.  

Gelecek Partisinde de Malatya İl Başkanı olarak görev yapan Ahmet Ercan Uçkan  partisinden ayrıldığını açıkladı. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...