Bakan Çavuşoğlu ‘tam da kritik noktada’ dedi, açılan yurt dışı oylarının oranını açıkladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Çavuşoğlu ‘tam da kritik noktada’ dedi, açılan yurt dışı oylarının oranını açıkladı

Seçim 2023 Haberleri

Dışişleri Başkanı Çavuşoğlu, yurt dışı oylarının son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Yurt dışındaki oyların henüz yüzde 20’sinin açıldığını söyleyen Çavuşoğlu, “Biz de takip ediyoruz. Tam da kritik noktada.” dedi.

Türkiye 14 Mayıs’ta seçimi yaptı. Milyonlarca seçmen sandığa giderek Cumhurbaşkanı ve 28 Dönem Milletvekili seçimleri için iradesini sandığa yansıttı. Sandıkların kapanmasının ardından oy sayımına geçildi.

Yurt içinde sandıkların çok büyük bir kısmı açılırken yurt dışı oylarının son durumu hakkında açıklama geldi.

“YÜZDE 80’İ AÇILMADI”

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuya ilişkin Antalya’da konuştu.

Oy sayımı devam ederken AK Parti Antalya İl Başkanlığı önünde binlerce vatandaşa seslenen Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanlığı Seçim sonuçları aşağı yukarı yüzde 90’un üzerinde sayıldı. Yurt dışında kullanılan oyların yaklaşık yüzde 20’si sayıldı. Biz de takip ediyoruz sonuçları. Yüzde 80’i sayılmadı. Tam da kritik bir noktada. O oyları ne kadar etkileyecek, inşallah göreceğiz. Dolayısıyla sayım devam ediyor” dedi.

“HİÇ MERAK ETMEYİN”

Sözlerine devam eden Çavuşoğlu, şunları söyledi;

"O da devam ediyor. Ben bu vesileyle gece gündüz çalışan tüm arkadaşlarıma canı gönülden çok teşekkür ediyorum. Her zaman Cumhurbaşkanımıza inandık, Cumhur İttifakı'na inandık. Zafer inanlarındır. Dolayısıyla inşallah iyi bir netice olacak. Hiç merak etmeyin. İnşallah Antalya’da tüm ilçelerimizi de dolaşacağız. Milletvekilleri olarak da teşkilat ve hemşerilerimize teşekkür edeceğiz”

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...