Bakan Murat Kurum'dan gençlere müjde: 10 GB ücretsiz internet vereceğiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Murat Kurum'dan gençlere müjde: 10 GB ücretsiz internet vereceğiz

Seçim 2023 Haberleri

İstanbul Üsküdar’da ‘Bilim Merkezi Açılış Töreni’ne katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gençlere 10 GB ücretsiz internet vereceklerini söyledi. Önümüzdeki 5 yılda 6 milyon yeni istihdam ile işsizlik oranını yüzde 7'ye düşüreceklerini dile getiren Kurum, "Siz hiç merak etmeyin; birileri sizlere güvenmeyip ülkenin istikbalini ABD’de arasa da biz daima sizinle yol yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Üsküdar’da ‘Bilim Merkezi Açılış Töreni’ne teşrif etti. Programa Baykar Yönetim Kurulu Başkanı, Teknoloji Lideri ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar da katıldı.

"İŞSİZLİK ORANINI YÜZDE 7'YE DÜŞÜRECEĞİZ"

Etkinlikte konuşan Bakan Kurum, gençlere ücretsiz internet sözü verdi. Kurum “Gençlerimize aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz. Önümüzdeki 5 yılda 6 milyon yeni istihdam oluşturarak işsizlik oranımızı yüzde 7 seviyesine gerileteceğiz. Siz hiç merak etmeyin; birileri sizlere güvenmeyip ülkenin istikbalini ABD’de arasa da biz daima sizinle yol yürümeye devam edeceğiz" dedi.

"GENÇLERE DESTEĞİMİZ SÜRECEK"

Gençlere daha iyi bir gelecek inşa etmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını aktaran Murat Kurum “Her alanda hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Peki, yeterli mi? Elbette değil. Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz Bilim Üsküdar Merkezimizle, sizlerin birer bilim adamı olarak yetişmesine katkı sağlayacağız. Astronomiden uzay ve havacılığa, teknolojiden matematiğe, doğa bilimlerinden tasarıma farklı farklı atölyelerle eğitim alabileceksiniz. Teknoloji üreten bir nesil yetiştirmek için Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında alacağınız eğitimlerle tasarımdan üretime, siber güvenlikten ileri robotiğe farklı alanlarda kendinizi geliştirmeye fırsatı yakalamış olacaksınız. Ben böylesi kıymetli bir merkezin yapımında emeği geçen Üsküdar Belediyemize, TÜBİTAK Başkanlığımıza ve T3 Vakfımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

BAYRAKTAR: BU MERKEZ, NİCE İNANÇLI NESİLLER YETİŞTİRECEK

Selçuk Bayraktar ise "Bu bilim merkezlerinden çıkacak genç kardeşlerimiz, mana alemindeki inançla da birleştirerek, emre doğru anlayarak, kainatı doğru anlayarak medeniyetimizin ahlak, adalet ve iyilik değerlerinin sesinin tüm dünyada daha gür çıkmasına vesile olacaktır. Biz bu merkezleri, milli teknoloji hamlesini tümüyle inancımızın ve medeniyetimizin o güçlü köklerine dayanıp yetişen nice nesiller yetiştirmek amacıyla kurduk" ifadelerini kullandı.

(İHA)

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...