Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'emeklilik' mesajı: 28'i akşamı Bay Bay Kemal

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik Buluşması programı kapsamında Rami Kütüphanesinde bir araya geldiği gençlerin sorularını cevapladı. Gençlere, "Kimsenin sizi ideallerinizden koparmasına müsaade etmeyin. Çeşitli mecralardan kasıtlı olarak yayılan umutsuzluk dalgalarına asla prim vermeyin." diyen Erdoğan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na da 'emeklilik' mesajı vererek, "Bu zaten hesap uzmanlığından emekli olmuştu gelin siyasetten de emekli edelim. 28'i akşamı Bay Bay Kemal yapalım." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Modern’in Karaköy’de bulunan yeni binasını ziyaret etti. Ziyaretin ardından Rami Kütüphanesine geçen Erdoğan, burada gençler ile sohbet etti.

Erdoğan gençlerin hayallerine sıkı sıkıya sarılması gerektiğini söyleyerek “Çeşitli mecralardan kasıtlı olarak yayılan umutsuzluk dalgalarına asla prim vermeyin. Özellikle geçmişinde ülkeye ve millete hiçbir hayrı dokunmamış kişilerin sizleri kendi dipsiz karanlıklarına çekme çabalarına karşı uyanık olun." diye konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'na 'emeklilik' mesajı veren Erdoğan, "Gençler özellikle seçilme ihtimali olmayan yerlerden CHP aday gösterdi. Bu zat gençlere güvenmiyor, bu zat gençlerin Meclis'te olmasını istemiyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Güçlü yarınlarımızı sizlerle el ele omuz omuza inşa edeceğiz.

Hayallerinize sıkı sıkı sarılmanızı özellikle istiyorum. Geçmişinde ülkeye ve millete hiçbir hayrı dokunmamış insanların, dipsiz karanlıklarına çekme çabalarına karşı uyanık olun.

Bunlar koltuklarını korumaktan, siyasi ömürlerini uzatmaktan başka hiçbir gayesi olmayan kifayetsiz muhterislerdir. Gençlerimizin önüne gelecek vizyon koymak yerine kendi başarısızlıklarını örtmeye çalışan müflis siyasetçiler size asla örnek olamaz.Biz ise siyasi hayatımızın tamamında gençlerimize güvendik. Sizlerin her alanda yolunu açmanın gayreti içinde olduk. Bunu da öyle birileri gibi lafta bırakmadık.Seçilme yaşını önce 25'e sonra 18'e biz indirdik. Niye bunlar yapmadı? Bunlar gençlerine güvenmiyordu ki. Bize parlamentoyu çocuk çocuğa mı bırakacaksınız dediler.

Bunlar Fatih'in genç yaşında bir çağ kapatıp bir çağ açtığını bilmiyorlardı. Benim ecdadım bunu yaptıysa demek ki torunları olarak bizler de bunu yapabiliriz ve yapmalıyız. İstanbul'un fethi böyle gerçekleşti.

Bizler gençlerimize güvendik, inandık onlarla yolları yürüdük ve yürüyoruz. 28'inci dönemde meclise giren en geç beş milletvekilinden dördünün bizim partimizden olması bunun ispatıdır.CHP Genel Başkanı asla böyle bir adım atmadı, atamaz. Bu yürek ister, zihinsel devrimi gerçekleştirmediğiniz süreci bu işi yapamazsınız. Biz şuanda bu zihinsel devrimi gerçekleştirmenin gayreti içindeyiz. Bu zihinsel devrimi sizinle gerçekleştireceğiz.

Eski Türkiye'yi tanımadığınız zaman bugünle mukayeseyi yapamazsınız. Burası düne kadar neydi biliyor musunuz? Rami Kışlası'yıdı. Daha sonra gıda çarşısı oldu. Ben bu gıda çarşısında çalıştım. Halini bilirim. Daha sonra burasının farklı bölgelere taşınma süreci oldu. Kültür Turzim Bakanı ile konuştuk. İşi eline aldı. Şu mezbelelik olan yeri gördüğünüz hale getirdi.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'emeklilik' mesajı: 28'i akşamı Bay Bay Kemal

Haliç Kongre Merkezi denilen yer mezbahaneydi. Mimarisi çok güzel bina adımını attık. Kadir bey bugünkü haline getirdi.

Çöp dağlarını kaldırdık, çukurları yok ettik. Doğal gaz noktasında 50 bin eve doğal gaz vermişlerdi ben görevi bıraktığımda 1 milyon 250 bin eve biz doğal gazı getirdik.

BU ZAT GENÇLERE GÜVENMİYOR

Gençler özellikle seçilme ihtimali olmayan yerlerden CHP aday gösterdi. Bu zat gençlere güvenmiyor, bu zat gençlerin Meclis'te olmasını istemiyor. Gençlerimizin özgüven sahibi olmasından rahatsızlık duyuyor. Aslında bu şahıs gençleri kendisine en büyük rakibi olarak görüyor. En iyi cevabı sizlerin 28 Mayıs'ta vereceğine inanıyorum.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'emeklilik' mesajı: 28'i akşamı Bay Bay Kemal

YÜZDE 1'İ BULMAYAN PARTİLERE 40'A YAKIN VEKİL HEDİYE ETTİ

İlk defa oy kullanan 5 milyonu aşkın genci yok sayan sözde hesap uzmanı Bay Bay Kemal yüzde 1'i bulmayan partilere 40'a yakın vekil hediye etti. Bir de ne diyor ben hesap uzmanıyım diyor. Bu zaten hesap uzmanlığından emekli olmuştu gelin siyasetten de emekli edelim. Gençlerimizin diğer pek çok şeyle birlikte 28 Mayıs'ta bunun hesabını sandıkta soracaklarına inanıyorum. 28 Mayıs'ta aynı zamanda ben gençlerimizi kendi başarısızlıklarına ortak etmeye çalışanlara da esaslı bir ders vereceklerine inanıyorum. Milletin sinir uçlarıyla oynayanları sizlerin desteğiyle siyasetten emekli edeceğiz. Çirkinleşen hatta çirkefleşen siyaset dilinin sahiplerinden bu ülkeyi hep birlikte kurtaracağız. 

GEREKEN DERSİ VERECEĞİZ

11 şehir deprem bölgesi, deprem bölgesindeki insanlara bu denli hakaret edilir mi! Otellerden onları kovuyorsunuz bunları göreceğiz ona göre de önümüzdeki pazar günü de gereken dersi bunlara vereceğiz. Salı günü 2 vilayetimze gitmek suretiyle 6 deprem şehrimizi Devlet Bey ile ziyaret edeceğiz. Ne sıkıntı varsa bu sıkıntıları inşallah giderelim istiyoruz. Oralarda yaşayan insanlar bizim kardeşlerimiz. Biz buralarda bize az oy çıktı diyemeyiz. 14 Mayıs seçimlerinde özgür iradelerine sahip çıkan gençlerimzi daha büyük başarıyı 28 Mayıs'ta da sergileyecekler. Sizi karamsarlığa sürmek isteyenlere, hayallerinizi elinizden almaya gençlerimizin artık yeter diyeceğinden şüphe duymuyorum.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'emeklilik' mesajı: 28'i akşamı Bay Bay Kemal

Millet İttifakı her şeyi kendi lehine çevirebilmek için ne gibi yalan yöntemlere başvurabilir hep bunun üzerinden oynadı. Hatırlayın, seçim akşamı biz öndeyiz Kılıçdaroğlu seçimi kazandı gibi yalan yanlış algı operasyonlarıyla biz çok çok önde olduğumuz halde halkı aldatmaya çalıştılar. Sonra 5 puan farkla biz işi önde bitirdik. Yarım puan daha alabilseydik biz o akşam işi bitiriyorduk. Fakat tabii biz bunu da yeterli bulmuyoruz.

28'İ AKŞAMI BAY BAY KEMAL YAPALIM

Benim iki kızım imam hatip öğrencisiydi. İmam hatip öğrencisi oldukları halde başörtülü olarak okuma şansları yoktu. Mecburen kızlarımdan bir tanesini oradan alarak benim bir sınıf arkadaşımın müdür olduğu okula göndermek durumunda kaldım. Kızımı oradan aldım ve Trabzon'a gönderdim orada bitirdi. Ben de tabii bunları kaldırdığımız için mutluyum. Bay Bay Kemal yalan üstüne yalan söylüyor. CHP rozeti takıyor ondan sonra da kendisinin başörtüsüne karşı olmadığını söylüyor. Anayasa Mahkemesi'ne yaptığınız başvurular var. Bu milleti nasıl aldatacaksınız, mümkün mü? 28'i akşamı Bay Bay Kemal yapalım.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'emeklilik' mesajı: 28'i akşamı Bay Bay Kemal

Siyasette şu anda bulunanlar veya Bay Bay Kemal, siyasete gençlik kollarından gelme gibi geçmişi yok. Ben gençlik kollarından itibaren siyasetin içinden yetişmiş siyasette 40 yılı aşkın dönemim var. AK Parti'yi kurduktan 16 ay sonra biz tek başımıza iktidar olduk. Yüzde 34 gibi bir oyla da parlamentoda birinci parti olduk. Gerek başbakanlık gerek cumhurbaşkanlığı gerekse şu anda geldiğimiz nokta tabii bize maalesef ihanet edenler de oldu. Bizden ayrılıp gidenler de oldu. Bizimle yol arkadaşlığını sürdüren de oldu. Bütün mesele 28'in akşamını 29'a farklı bağlamak. 28 Mayıs akşamı özellikle İstanbul'dan şunu beklerim 29 Mayıs İstanbul'un fethi yıl dönümüdür.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...