Erdoğan'dan liselilere müjde: Yüzde 25 ek kontenjan geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana'da düzenlenen mitingde halka hitap etti. Depremzede öğrencilere üniversiteye girişte yüzde 25 ek kontenjan verileceğinin müjdesini paylaşan Erdoğan, "Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizde bu öğrencilerimiz için genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız" dedi.

Adana'da AK Parti mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin ardından yıkıma uğrayuan şehirlerde büyük bir çalışma başlatıldığını kaydederek, inşa ve ihya süreçlerinin devam ettiği söyledi.

DEPREMZEDE LİSESLİLERE EK KONTENJAN HAKKI

Konut, kira ve yol yardımından yaralanan depremzedelere bir müjde daha veren Erdoğan, liseli depremzede gençlere üniversitelerdeek kontenjan ayrılacağını duyurdu.

"Şehirlerimizi ayağa kaldıracak inşa ve ihya faaliyetlerini dünyada eşi benzeri görülmemiş hızla yürütüyoruz. Enkazları tamamen kaldırdık." diyen Erdoğan, depremzede liselilere de ek kontenjan müjdesi verdi. 

Öğrencilere üniversitelerde yüzde 25 ek kontenjan ayrıldığını söyleyen Erdoğan, özel üniversitelerden de kontenjan açılacağını belirterek 21 bin 560 öğrencinin bu kontenjandan yararlanacağını söyledi. 

21 BİN 500 ÖĞRENCİ YARARLANACAK

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle; 

Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizdeki öğrenciler için genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız.

Ülke genelindeki sıralamanın dışında kendi aralarındaki puanlara göre ilave kontenjanlara yerleşebilecekler.

Özel üniversitelerde birer kişilik yer tahsil edilecek 21 bin 560 öğrencimiz yaralanacak.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...