Eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, AK Parti İzmir'de alt sıralardan aday gösterildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, AK Parti İzmir'de alt sıralardan aday gösterildi

Seçim 2023 Haberleri

AK Parti’de eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, seçilme ihtimali düşük olan yerden aday gösterildi. Sayan, AK Parti’nin İzmir 1. bölge 6. sıradan kendine yer bulabildi.

14 Mayıs'ta cumhurbaşkanı ve parlamentoda yer alacak milletvekillerini belirleyecek seçime 1 ay gibi bir süre kaldı. Siyasi partiler varsa bağlı oldukları ittifaklarla beraber seçime yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 

İttifak ve cumhurbaşkanı adaylarının başvuruları, partilerin oy pusulalarındaki yerinin belirlenmesi derken dün seçim hazırlığı sürecinde önemli bir gün daha geride kaldı. Partilerin milletvekili aday listeleri teslim etmek için son günüydü. Böylece partilerin aday listeleri ortaya çıktı. 

Listeler siyasette bir hayli hareketli günler yaşanırken AK Partili Savcı Sayan için sürpriz bir gelişme yaşandı. AK Parti'nin İzmir 1’inci bölge, 6’ncı sıradan adayı Savcı Sayan ise seçilmesi zor yerden aday gösterildi.

ADAYLIK İÇİN BAŞKANLIĞI BIRAKTI

AK Parti'nin renkli simalarından Savcı Sayan milletvekili olmak için Ağrı Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

SON SEÇİMDE 4 VEKİL ÇIKMIŞTI, SAYAN 6. SIRADA

Savcı Sayan'ın aday olduğu bölgedeki son seçimlerde AK Parti, bölgeden dört milletvekili çıkarabilmişti. Sayan ise 6'ncı sırada...

"CUMHURBAŞKANIMIZIN EMRİYLE İSTİFA ETTİM"

Savcı Sayan, Ağrı belediye başkanıyken görevinden "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın emriyle" istifa ettiğine öne sürmüştü. Sayan, açıklamasında şunları söylemişti:

Cumhurbaşkanımız bana ‘Meclis’te olmanız gerekiyor’ dedi. Öyle uygun gördüler, ben de kabul ettim.

PARTİLERİN OY PUSULASINDAKİ SIRALAMASI

"Yeni Türkiye Partisi 1, Türkiye Değişim Partisi 2, Millet Partisi 3, Hak ve Özgürlükler Partisi 4, Sosyalist Güç Birliği İttifakı 5, Genç Parti 6, Memleket Partisi 7, Cumhur İttifakı 8, Emek ve Özgürlük İttifakı 9, Büyük Türkiye Partisi 10, Adalet Birlik Partisi 11, Anavatan Partisi 12, Yenilik Partisi 13, Halkın Kurtuluş Partisi 14, Milli Yol Partisi 15, Vatan Partisi 16, Güç Birliği Partisi 17, Millet İttifakı 18, Ata İttifakı 19, Bağımsız Türkiye Partisi 20."

İTTİFAK İÇERİSİNDEKİ SIRALAMALARI

Ata İttifakı'nda; Adalet Partisi 1, Zafer Partisi 2. sıra.

Cumhur İttifakı'nda; Büyük Birlik Partisi 1, AK Parti 2, Yeniden Refah Partisi 3, Milliyetçi Hareket Partisi ise 4. sıra.

Emek ve Özgürlük İttifakı'nda; Yeşil Sol Parti 1, Türkiye İşçi Partisi 2. sıra.

Millet İttifakı'nda; Gelecek Partisi 1, Demokrat Parti 2, DEVA Partisi 3, CHP 4, İYİ Parti 5 ve Saadet Partisi 6. sıra.

Sosyalist Güç Birliği İttifakı'nda; Türkiye Komünist Partisi 1, Türkiye Komünist Hareketi 2 ve Sol Parti 3. sıra.

 

 

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...