Eski CHP Kadın Kolları Başkanı Deniz Pınar Atılgan: İkinci turda da Erdoğan'a oy vereceğim

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Eski CHP Kadın Kolları Başkanı Deniz Pınar Atılgan: İkinci turda da Erdoğan'a oy vereceğim

Seçim 2023 Haberleri

Eski CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan, Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. CHP'lilerin partiden uzaklaştırıldığını söyleyen Atılgan Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini savunup ikinci turda Erdoğan'a destek vereceğini açıkladı.

Eski CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP'nin hem milletvekili aday belirlemede hem de altılı masa sürecinde tabanın sesini dinlemediğini ve yanlışlar yaptığını belirtti.

"BÖYLE BİR SİYASET OLMAZ"

Masada, var olan partilerin yerine hem Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce hem DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın bulunması gerektiğini söyleyen Atılgan, "Bugün duyduğum bir habere göre DEVA Partisi grup kurabilmek için de 5 milletvekili istiyormuş. Böyle bir siyaset olamaz." değerlendirmesinde bulundu.

"CHP'LİLER PARTİDEN UZAKLAŞTI, KEMAL BEY'İN İSTİFA ETMESİ GEREKİYOR"

"CHP hiçbir zaman Kılıçdaroğlu'nun istediği pozisyonda olmayacak" diyen Atılgan, gerçek CHP'lilerin partiden uzaklaştırıldığını söyledi. Atılgan, "Bana kalırsa Kemal Bey'in hemen istifa etmesi gerekiyor. Partiye sahip çıkacak gerçek CHP'liler dışarda, biz gerekeni yaparız." dedi.

"İKİNCİ TURDA DA ERDOĞAN'DAN YANA OLACAĞIM"

Seçimlerinin ilk turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini, ikinci turda da tercihinin Erdoğan'dan yana olacağını bildiren Deniz Pınar Atılgan, şöyle devam etti: "İstikrarın devam etmesi için tercihim Sayın Erdoğan olacak, özellikle savunma sanayinde yapılan atılımlardan dolayı. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da, TAI'deydim, Hürjet'in tanıtımı vardı, oraya katıldım. Ben bir Türk kadını olarak bütün bu atılımları görüyorum. Ben 67 yaşında bir kadınım. Babam bekarlığında uçak fabrikasında çalıştığını anlatırdı. Demek ki Türkiye başta uçak sanayi olmak üzere havacılık alanında büyük işler yapabilirmiş ancak bu engellenmiş. 60 yıl bunlar engellenirken, birileri bunun için atağa geçip de bu ülkeye savunma sanayi için bir şeyler yapabiliyorsa benim için o önemlidir. Ben milli duygularla bu kararımı aldım ve sonuna kadar arkasındayım."

"CHP'NİN YERÖRLE ANILMASINI SİNDİREMİYORUM"

Uzun yıllar partide görev yaptığını, Parti Meclisi üyeliğinden Kadın Kolları Başkanlığına kadar farklı görevlerde bulunduğunu anlatan Atılgan, "Gelinen noktada CHP'nin terörle anılmasını asla içime sindiremiyorum." dedi.

CHP Genel Başkanlarının partinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün oturduğu koltukta oturduklarına işaret eden Atılgan, "Bizim herhangi terör örgütüyle yan yana olmamız kadar saçma bir şey olamaz." ifadesini kullandı.

Seçimlerin ilk turundan sonra partide Genel Başkanlık kaosunun başladığını belirten Atılgan, gelecek dönemde bir başkanlık yarışı yaşanacağını söyledi.

CHP'nin mutlaka özüne dönmesi gerektiğini kaydeden Atılgan, "Aslanlar gibi kendi adayını çıkarması gerekiyor. Çınar gibi bir parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına bir aday çıkaramadı. Beni en çok üzen şeylerden biri de budur." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...