Fatih Erbakan, Millet İttifakı'na sert sözlerle yüklendi: Kılıçdaroğlu’nu seçmek vebaldir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fatih Erbakan, Millet İttifakı'na sert sözlerle yüklendi: Kılıçdaroğlu’nu seçmek vebaldir

Seçim 2023 Haberleri

Cumhur İttifakı'na katılan Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Eylemler ve söylemler göz önüne alındığında Sayın Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanlığına taşımak vebaldir" dedi. CHP'nin '100 yıllık cumhuriyeti değiştireceğiz' diyenlere ses çıkarmadığını söyleyen Erbakan, 6284 konusu hakkında da sosyal gerekçeleri olduğunu belirtti.

14 Mayıs seçimleri için geri sayım devam ederken, Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılma süreci siyasi gündemin en çok konuşulanları arasında yer aldı. Önce ittifaka katılmayacaklarını açıklayan, ardından AK Partili isimler ile yapılan görüşmeler sonrası ittifaka katılma kararı aldıklarını belirten Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 14 Mayıs seçimiyle ilgili önemli mesajlar verdi.

"BAKANLIK-VEKİLLİK DEĞİL, PRENSİPLER KIYMETLİ"

Sabah Gazetesi'ne konuşan ve "AK Parti ile bir görüşme yapmıştık. Üzerinde hassas olduğumuz mutabakat maddelerinin imzalanmasının mümkün olmayacağına yönelik bir durum vardı" diyen Erbakan, "Biz bakanlık, vekillik istemiyoruz. Ama bu prensiplerimiz bizim için kıymetlidir. Uzlaşı çıkmayınca biz de adaylığımızı duyurmuştuk. Sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı bizleri davet ettiler, orada bu mutabakatın sorun olmayacağını, imza altına alınabileceğini ifade ettiler. Bunun üzerine Cumhur İttifakı'na katılma kararımızı duyurduk" dedi.

Erbakan, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Binali Bey ile anılarımız yeniden canlandı. Genel Merkez'imizde belki de bizden daha fazla Sayın Cumhurbaşkanımızın çalışması olmuştur. Gençlik Kolları'ndan bu yana Erbakan Hoca'mızla birlikteydi" ifadelerini kullandı.

"6284 HAKKINDA SOSYAL GEREKÇELERİMİZ VAR"

"Bizi kadın düşmanı bir parti gibi göstermek ve Cumhur İttifakı'nı zor durumda bırakmak için haberler yapılıyor" diyen Erbakan, "Türkiye'de 30 milyon kadın seçmen oy kullanacak. Aklı başında her insan, halktan oy isteyecek bir partinin kadın düşmanı olamayacağını zaten bilir. 6284 konusu hakkında sosyal gerekçelerimiz var. Boşanmalara yol açabiliyor, kadını koruyayım derken erkeği mağdur ediyor. 2 milyona yakın baba evden uzaklaştırıldı, çok sayıda yuva yıkıldı. Biz bunların önüne geçilmesi gerektiğini söylüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"100 YILLIK CUMHURİYETİ DEĞİŞTİRECEĞİZ" DİYENLERE SESLERİ ÇIKMIYOR

Cumhur İttifakı'na katılma sebeplerinden birisinin de 'karşı bloğun yapısı' olduğunu söyleyen Erbakan, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Burada sol, sosyalist, komünist, her türlü fraksiyon bir araya gelmiş. Artık HDP'yi de geçti bu iş, tamamen PKK'nın açık desteğini görüyoruz. Bu bloğun milletin hayrına olmayacağı ortada.

'O kadar güzel bir mutabakat metni yaptık ki Avrupa bize aferin diyecek' diyorlar. 'İHA'lara, SİHA'lara dokunacağız' diyen bir Altılı Masa var. '100 yıllık cumhuriyeti değiştireceğiz' diyen bir HDP var. Bu değişim acaba neleri kapsıyor? Bu bir özerklik mi, eyalet sistemi mi? Bu noktada aslında en büyük tepkiyi CHP'nin vermesi gerekirdi. Ama cumhurbaşkanı seçilelim diye hiç sesleri çıkmıyor.

Fatih Erbakan, Millet İttifakı'na sert sözlerle yüklendi: Kılıçdaroğlu’nu seçmek vebaldir

"KILIÇDAROĞLU'NU CUMHURBAŞKANLIĞINA TAŞIMAK VEBALDİR"

Milli Görüş tabanlı seçmene CHP için oy verdirecekler. Eylemler ve söylemler göz önüne alındığında Sayın Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanlığına taşımak vebaldir. 'LGBT aile yapısını bozmaz' diyen bir insan. Bu zihniyetteki bir insanı nasıl cumhurbaşkanı yapıyorsunuz? Milli Görüş'e zıt bir tablo var. 14 Mayıs, Milli Görüş ile gayri Milli Görüş'ün mücadelesine sahne olacak.

"HÜDA PAR'DA TERÖRDEN YARGILANMIŞ KİMSE YOK"

HÜDA PAR'ın herhangi bir kademesinde terör suçundan yargılanmış kimse olduğunu görmüyoruz. Parti programlarındaki radikal söylemleri ittifak protokolünde yer alsaydı o zaman biz de rahatsız olabilirdik." (Sabah Gazetesi)

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...