AK Parti adayı Sonay: Gençler olarak omuz omuza vermeliyiz

- Güncelleme:
AK Parti adayı Sonay: Gençler olarak omuz omuza vermeliyiz

Seçim 2023 Haberleri

AK Parti’nin en genç milletvekili adaylarından biri de 19 yaşındaki su topu sporcusu Umut Arman Sonay. İstanbul 1. bölgeden aday olan millî sporcu Sonay ile siyasete nasıl girdiğini, beklentilerini ve hedeflerini konuştuk.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Umut Arman Sonay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere verdiği değeri görünce siyasete ilgi duymaya başlamış. Sonay “Ben de bir şey yapmalıyım, millete hizmet yolunda Cumhurbaşkanı'mızla aynı yolda yürümeliyim’ diye düşündüm. Bu ülkenin geleceğine yön veren, milletimizi hak ettiği hizmetlerle buluşturan, gençlere en çok kıymet veren Cumhurbaşkanı'mızın liderliğindeki AK Parti’nin bünyesinde olmanın haklı gururunu yaşamak istedim” dedi.

Aynı zamanda Endüstri Mühendisliği bölümünde ikinci sınıf öğrencisi olan Sonay, gençler aktif siyasette daha çok rol alması gerektiğini belirtiyor. “Bu ülkenin gençleri değerli olduğunu hissetmek ve imkânlarının günden güne artmasını istiyor” diyen Sonay, gençlerin katılım göstermediği bir siyasi ortamın nitelikli bir şekilde yürümesinin mümkün olmadığını düşünüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da genç yaşta siyasete atıldığına dikkat çeken Sonay “Bizim bu ülke için yapacak çok işimiz var. Bu ülkenin gençleri olarak omuz omuza olmak zorundayız. Biz güçlü bir Türkiye için bir arada durmak mecburiyetindeyiz. Bütünleştirici, güçlendirici bir anlayışla hareket etmek zorundayız” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...