İYİ Parti lideri Meral Akşener: Köy okullarını açıp öğretmen atayacağız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İYİ Parti lideri Meral Akşener: Köy okullarını açıp öğretmen atayacağız

Seçim 2023 Haberleri

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bütün köylerdeki okulları yeniden açarak her köye bir öğretmen, bir veteriner, bir ziraat mühendisi tayin edeceklerini söyledi. Akşener, emeklilere de yüzde 50 zam yapacaklarını belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Sivas'ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Akşener, soğuk havada alanda bekleyenlerden helallik istedi.

"BAŞBAKAN OLACAĞIM"

Bir oy Kemal'e, bir oy Meral'e” diyen Akşener “O helal oylarınızla Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı, ben de başbakan olacağım" ifadelerini kullandı.

"250 BİN ÖĞRETMEN ATAYACAĞIZ"

Meral Akşener, 18-26 yaş aralığındaki gençlere iş buluncaya kadar ev kadınlarına ise sorgusuz sualsiz 2 bin 500 lira maaş bağlayacaklarını vadetti. Akşener, göreve gelir gelmez 100 bin öğretmen atacaklarını da vurgulayarak “Sonra arkasından 150 bin öğretmen daha gelecek ve 250 bin öğretmeni derhal dahil edeceğiz. Bütün köylerdeki okulları yeniden açacağız. Her köye bir öğretmen, bir veteriner, bir ziraat mühendisi tayin edeceğiz" diye konuştu.

“ÇİFTÇİNİN BORÇLARINI ERTELECEĞİZ, KÖYE GİDENİN PRİMLERİNİ ÖDEYECEĞİZ”

Köye dönüşleri de teşvik edeceklerini söyleyen Meral Akşener "Köylerde 50 yaş dışında kimse yok, gençlere diyeceğiz ki 'kızım, oğlum, evli çift veya iki kardeş git babanın toprağında iş yap, üretim yap' Buna karar verip köye yerleşen her bir gencin 5 yıl boyunca sigorta veya Bağ-Kur primlerini biz ödeyeceğiz. Çiftçinin bütün borçlarını erteleyeceğiz, yeniden yapılandıracağız" dedi.

“ESNAFIMIZI ÜÇ HARFLİ MARKETLERDEN KURTACAĞIZ”

Esnaf için de düzenleme yapacaklarını belirten Akşener “Üç harflilerin (marketler) esnafımızı zorda bıraktığı o durumdan kurtaracağız. Mesela mülakatı kaldıracağız ve bilek gücüne göre kim neyi alırsa onu yerine getireceğiz" sözlerini sarf etti.

Elektrik maliyetlerinin yüksek olduğunu idda eden İYİ Parti lideri Akşener, bu sebeple Türkiye'nin her tarafında tarımsal sulama problemi yaşandığını savunarak bunları gidereceklerini söyledi. Türkiye Şeker Kurumunu kuracaklarını aktaran Akşener, bütün özelleştirmeleri yeniden gözden geçireceklerini belirtti.

"EMEKLİYE TEMMUZDA YÜZDE 50 ZAM YAPACAĞIZ"

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde emekçilere ve emeklilere zam yapılması gerektiğini önerdiğini hatırlatan Meral Akşener "Temmuzda emeklilerimize ve işçilerimize en az yüzde 50 zam yapacağız. Kurban Bayramı geliyor, geçen sene 5 bin liraya kestiğiniz kurbanı bu sene 15 bin liraya keseceksiniz. Çoğunuz kesemeyecek, işte Kurban Bayramı öncesinde bütün emeklilerin hesabına 15 bin lira para yatıracağız" şeklinde konuştu.

"SURİYELİLERİ GÖNDERECEĞİZ"

Akşener, 2 yıl içerisinde bütün Suriyelileri ülkelerine göndereceklerini de sözlerine ekledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da mitingde konuşma yaptı.

(AA)

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...