Mersin'de provokasyon! HÜDA PAR'lılara saldırı gerçekleşti: 3 kişi yaralandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Mersin'in Akdeniz ilçesinde, Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) tanıtım standına saldırı gerçekleşti. Silahla ateş açan bir kişi gözaltına alınırken 3 partili yaralandı. HÜDA PAR, olayın arkasında CHP, HPD, PKK ve Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın olduğunu iddia etti.

Seçim yaklaşırken partilere yönelik provokasyonlar da artıyor. Saldırıların son kurbanı HÜDA PAR oldu. Mersin HÜDA PAR İl Gençlik Kollarınca, seçim çalışmaları kapsamında Akdeniz ilçesine bağlı Çilek Mahallesi'nde tanıtım standı kuruldu. Standa gelen bir grup, tartıştıkları partinin gençlik kolları üyeleri B.K, Y.O. ve Ş.E'yi darbederek yaraladı.

Mersin'de provokasyon! HÜDA PAR'lılara saldırı gerçekleşti: 3 kişi yaralandı

SİLAHLA ATEŞ AÇTI

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis, olay sırasında havaya ateş ettiği ileri sürülen B.B'yi gözaltına aldı. Yaralılar ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

“SALDIRI YAPAN CHP, HPD VE PKK’DIR”

AK Parti listesinden Mersin milletvekili adayı olan HÜDA PAR'lı Faruk Dinç, stant önünde olaya ilişkin açıklama yaptı. Partililerinin stantta tanıtım yapmayı amaçladığını belirten Dinç "Bu saldırının failleri, gece gündüz sürekli partimiz hakkında olur olmaz iftiralar atan CHP'dir, HDP'dir, PKK'dır ve onların aveneleridir" diye konuştu.

Mersin'de provokasyon! HÜDA PAR'lılara saldırı gerçekleşti: 3 kişi yaralandı

“İNŞALLAH BU SÜREÇ HUZUR İÇERİSİNDE BİTECEK”

Dinç, seçim sürecinin hizmette yarış süreci olduğuna inandıklarını dile getirerek "İnşallah bu seçim süreci sükunetle, huzur ve barış içerisinde bitecek" dedi. Basın açıklamasına HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Tahirhan Uysal ve partililer katıldı.
Öte yandan, darbedilen 3 kişi, şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mersin'de provokasyon! HÜDA PAR'lılara saldırı gerçekleşti: 3 kişi yaralandı

“KURGU, EDİRNE CEZAEVİNDEN KURGULANDI”

HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığından yapılan açıklamada da seçim çalışması standına kimliği belirsiz kişilerce saldırı gerçekleştirildiği belirtilerek "Bu saldırıların talimatı Kandil'den verilmekte, Edirne Cezaevinden kurgusu hazırlanmakta, CHP ve İyi Parti merkezlerinden hedef noktalar belirlenmekte, HDP merkezinden saldırılar uygulamaya konulmaktadır" ifadelerine yer verildi.

(AA)

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...