Muharrem İnce: Babacan ile Davutoğlu'nun adamları CHP'ye kazık atacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Muharrem İnce: Babacan ile Davutoğlu'nun adamları CHP'ye kazık atacak

Seçim 2023 Haberleri

Eskişehir'de konuşan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Ali Babacan ile Ahmet Davoğlu'nun seçimin ardından Millet İttifakı'nı satacağını savundu. CHP'lilere seslenen İnce "Bu kişiler sizlerin oylarınızla seçilecek. Babacan ve Davutoğlu'nun adamları pazartesi sabahı çekip gidecek" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçim çalışmaları için Eskişehir’e geldi. İnce'yi gençlerin yoğunlukta olduğu kalabalık bir grup karşıladı. İnce, burada yaptığı konuşmada Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı hedef aldı. 

"YÜKSEL TAŞKIN'A NASIL OY VERECEKSİNİZ?"

İnce “Millet İttifakı'ndaki Ali Babacan, Türklük tanımını, Anayasa'nın ilk 4 maddesini tartışıyor. Geçen gün sayın Davutoğlu ‘Ben 90 yaşındaki halamı ikna edemedim CHP'ye oy vermeye’ diyor, Babacan da ‘Bizim tabanımızın hepsi CHP’ye oy vermeyecek. Bunu CHP'ye anlattık’ diyor. Yani şunu söylemek istiyorlar 'Biz sizin listelerinizde yerimizi aldık. Bize nasıl olsa güzel sıralar var. Biz CHP'lilerin oylarıyla seçileceğiz. Biz de size oy vermeyeceğiz'. Yani Gelecek Partili, Saadet Partili, Deva Partili 77 kişi CHP listelerinde... Ey benim CHP'li kardeşlerim, yıllarca birlikte mücadele ettik. Yani şimdi bana partiden ayrıldım diye kızıyorsunuz. Kızın, hakkınızdır, bir şey demiyorum. Ama siz gidip Sadullah Ergün'e, ‘Kemalizm ırkçılıktır’ diyen Yüksel Taşkın'a nasıl oy vereceksiniz? Sizin oylarınızla seçilecekler. Ali Babacan'ın, Davutoğlu'nun adamları, sizin oylarınızla seçilecekler, pazartesi sabahı çekip gidecekler. Bakın dün Ali Babacan'a soruyorlar. Diyorlar ki tekrar AK Parti'ye döner misin? Verdiği cevap çok ilginç, ‘Başkanlık sisteminden vazgeçerse evet’ diyor. Bu 77 kişinin CHP'ye ve milletimize nasıl kazık atacaklarını herkes görecek. O zaman da Muharrem İnce haklıymış diyecekler” ifadelerini kullandı.

(İHA)

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...